Bez kazne i sankcija: Sljedeći tjedan besplatno obavite tehnički pregled

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tehnički pregled vozila svi vozači moći će besplatno obaviti u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila od ponedjeljka pa sve do subote. Riječ je o preventivno sigurnosnoj akciji ‘Dani tehničke ispravnosti vozila 2018’. koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova.

– Napominjemo da je akcija preventivna, a temelji se na poticanju vozača da u ovom vremenu u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj, bez naknade i bilo kakve sankcije izvrše tehnički pregled vozila prvenstveno radi sigurnosti u prometu, odnosno izbjegavanja prometnih nesreća uzrokovanih upravo tehničkom neispravnošću – izvijestili su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Policija ovog puta neće aktivno sudjelovati u akciji kroz zaustavljanje vozača i upućivanja na tehnički pregled, već će kroz redovne akcije ukazivati vozačima na tu mogućnost.

– Vozači za čija se vozila pri tehničkom pregledu utvrdi tehnička neispravnost neće snositi bilo kakvu sankciju, odnosno neće plaćati kaznu, niti će taj podatak biti evidentiran, niti dostavljan policiji – napominju iz PU šibensko-kninske.

Na našem je području u proteklih 10 mjeseci utvrđeno 613 prekršaja takve vrste, naspram 487 prekršaja u istom razdoblju prošle godine, što znači porast od 25 posto

Iz policije stoga pozivaju vozače da se priključe akciji i u bilo kojoj stanici za tehnički pregled izvrše besplatnu kontrolu vozila i na taj način doprinesu, kako svojoj, tako i sigurnosti drugih sudionika u prometu.


Pratite nas i na društvenim mrežama: