Afrički pijesak isprat će kiša, kiša i još malo kiše

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Vikend je na šibenskom području ponudio dovoljno sunca za uživanje na otvorenome, a u radni tjedan uvodi nas kiša, dobrodošla da ispere pošiljku afričkog pijeska koju smo dobili proteklih dana. Na šibenskom je području jutros oblačno s mjestimičnom slabom kišom. Puše slab jugoistočnjak. Temperatura zraka u 6 sati u Šibeniku je iznosila 9°C. U Rogoznici je izmjereno 10°C, u Pirovcu i Primoštenu 9, u Vodicama, Skradinu i Drnišu 7, a u Kninu 4°C.

Krov hotela u Solarisu Foto: Frane Lovošević
Krov hotela u Solarisu Foto: Frane Lovošević

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danas će biti pretežno oblačno, povremeno s kišom, pogotovo u drugom dijelu dana. Puhat će umjeren, na otvorenom i jak istočnjak, te bura, a osobito prema jugu i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 11 do 15 °C, na širem kninskom području malo niža.

Na Jadranu u nastavku tjedna umjereno do jako jugo i jugozapadnjak, a vrijeme promjenljivo i pretežno oblačno. Konačna predaja zime i zamjetniji porast temperature dogodit će se od utorka. No, to ne znači da će biti suho. Povremena kiša u utorak i srijedu lokalno može biti i obilnija, praćena grmljavinom. U petak prolazno bez kiše, a u četvrtak prolazno sjeverozapadnjak. Temperatura zraka oko prosjeka za početak ožujka.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: