– 200 struka šparoga, pet tisuća jaja, 20 kilograma pancete, kapule, i otprilike pola kilograma soli utrošili smo u ovoj našoj uskršnjoj fritaji. Naravno, za to nam je opet poslužila naša mega teča. Na ovaj način, sad već tradicionalni, htjeli smo našim sugrađanima čestitati Uskrs- kaže Joso Smolić iz Šibenskog udruženja obrtnika, koji su zaslužni za još jedan Uskršnji doručak u Šibeniku.
Sve je, ispred zgrade Županije, počelo oko 11 sati prigodnim programom, nastupila su djeca iz šibenskih dječjih vrtića, nekoliko KUD-ova i klapa Bonaca.
Osim fritaje, bilo je tu i pancete, pršuta, kuhanih jaja, pogača…
Sve se brzo razdijelilo, okupilo se ispred bivšeg kina Šibenik opko tisuću Šibenčana.
A naišli smo i na mladi par iz Tajvana.
– Prvi nam je dan u Šibeniku, grad je prekrasan. I ovaj doručak nam je veliko iznenađenje, nismo navikli na takve stvari kući u Tajvanu- kažu Marvin i Sharon, kojima, uz sav trud, nismo uspjeli objasniti što su točno divlje šparoge.
Našao se na doručku i direktor šibenskog TZ-a Dino Karađole, s odličnim vijestima.
– U ožujku imamo 15 posto veći broj dolazaka turista nego lani u istom mjesecu. Nisu to neke ogromne brojke, ali svaki napredak čovjeka veseli- kaže Karađole.
Fritaja je planula, iz prve ruke provjereno bila je ukusna, a isto nas čeka i dogodine, Uskršnji doručak postao je tradicija bez koje Šibenik više ne može.