" "
Više

    " "

    PRIČA MLADOG BARMENA: Odlazim rođaku u Njemačku vidjeti kako se tamo radi

     

    Uz zvukove sveprisutnog ‘Gangam stylea’ sedamnaestogodišnji Ivan Tomić vježbao je pokrete ne bi li usavršio već postojeće vještine pravog barmena. Pri tome, izmamio bi i pokoji znatiželjni pogled usputnih i namjernih prolaznika jer – radio je to pod krošnjama stabla, na zelenoj površini ispod’ katedrale sv. Jakova.  Uskoro odlazi kod rođaka u Munchen, gdje će okušati sreću s druge strane šanka.

     U POTRAZI ZA BOLJIM  SUTRA

    -Treniram. Tečaj barmena prolazim, ali idem raditi u Munchen. Idem vidjeti kako je gore – priča nam Ivan dok u rukama drži ‘shakere’ i prazne boce alkoholnih pića. Ivan kaže kako nije jedan od onih koji napuštaju Hrvatsku u potrazi za boljim životom. Jednostavno, zanima ga kako se radi u Njemačkoj.

    Odlučili smo mu povjerovati jer tvrdi kako se u prilike za barmena zapravo dobre u Hrvatskoj. Mladi barmen u potragu za karijerom u inozemstvu kreće s iskustvom.

    -Iskustva imam. Radio sam na Poljana Jam-u s Rakijarnicom kad je to bilo na Poljani. Bilo je dobro. Imali smo ‘fire show’. Radili smo koktele. To me baš zanima – povjerava nam simpatični dečko koji u svom radu, konkretnije prilikom treninga koristi spomenute ‘shakere’ koje ne može razbiti i koji su mu potrebi pri vježbanju ‘fire showa’, te prazne boce.

     DVIJE GODINE NA TRAVNJAKU

    Ivan može vježbati i u prostorijama udruge barmena, no kaže da mu je ljepše tu gdje je. Znatiželjni pogledi prolaznika, pa i pokoji komentar dotičnih – ne smetaju mu.

    -Prilaze mi ljudi, ali kako kada. Evo, recimo, jučer mi je prišao jedan čovjek i pitao me što radim. Većinom pogledaju, komentiraju da je dobro i odu dalje – priča nam o svojim susretima sa šetačima šibenske rive.  Dok  ne otputuje iz Šibenika, Ivan će i dalje redovito vježbati na istom mjestu.

    -Ovdje je travnjak i ovdje sam već vježbao. Zapravo, ovdje vježbam već dvije godine i zato travnjak jest ovakav – priznajem nam sa smiješkom i spušta pogled prema podu. Ponovno pali ‘Gangam style’ i nastavlja s treningom kao da nas nikad tu bilo nije.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola...

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan...

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima...

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje...

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola na Jadriji

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan dijelio sadnice lavande i lovora

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima u napadu na Potkonje i Vrpolje

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje od sat vremena, a tako slasna

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...