Više

    Povodom tjedna Europske hrane

    Treći dan Europskog tjedna u suradnji s Ninom Mrvicom donosi vam recept za paellu

     

    Paella je jedno od najpoznatijih španjolskih jela te gotovo svaka obitelj ima neki svoj omiljeni recept. Naziv paella dolazi od riječi tava za prženje u kojoj se priprema. Uz rižu, paella sadrži razno povrće, meso te morske plodove

    Ako niste znali, Espana dolazi od riječi Ispania što u prijevodu znači zemlja zečeva.
    Iako postoji bezbroj verzija paelle, mi vam donosimo najpopularniju:
    • 1 veća glavica luka
    • 50 ml maslinovog ulja
    • 4 češnja češnjaka
    • 1 chorizo kobasica
    • 3 rajčice
    • 1 paprika
    • 1/2 žličice šafrana
    • 200 g piletine na kockice
    • 250 g kozica, očišćene
    • 200 g škampa ili cijelih kozica
    • 150 g graška
    • 200 g riže za paellu (kratko zrno)
    • 500-700 ml povrtnog temeljca (može i pileći)
    • sol, papar, mljevena paprika
    1. U loncu ugrijte temeljac te mu dodajte šafran. Rajčice i papriku operite, posušite te izrežite na komadiće.
    2. U široj tavi na malo maslinovog ulja prepržite chorizo kobasicu iskidanu na fete. Izvadite iz tave te dodajte usitnjen luk. Dinstajte na srednje jakoj vatri dok ne postane staklast, oko 5 minuta. Dodajte usitnjen češnjak te piletinu.
    3. Kad se piletina zapekla sa svih stana dodajte usitnjenu rajčicu i papriku te očišćene kozice. Začinite sa soli, paprom i mljevenom paprikom. Pirjajte par minuta pa dodajte grašak i rižu, rasporedite po cijeloj tavi i sve podlijte temeljcem. Cijelo vrijeme miješajte te dolijevajte temeljac po potrebi.
    4. Nakon 15-ak minuta dodajte cijele škampe ili kozice te po potrebi još temeljca. Poklopite i kuhajte još 7-10 minuta.
    5. Na kraju umiješajte chorizo preprženu kobasicu te kratko promiješajte.
    6. Paella je gotova.
    Recept možete pronaći i na web stranici EUROPE DIRECT Šibensko-kninske županije i Bake me blogu.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Objava rezultata upisa djece u Šibensku maslinu odgođena...

    Upravno vijeće Dječjeg vrtića Šibenska maslina donijelo je u ponedjeljak, 6. svibnja Odluku o odgodi objave rezultata upisa djece u tu gradsku predškolsku ustanovu...

    Antonio Šaršanski, zajedno s profesorima sudjelovao na ‘Wings...

    Profesori mentori tjelesne i zdravstvene kulture Ekonomske škole Šibenik, Irena Gotovac, Andrej Milošević i Marijan Tepić te učenik Antonio Šaršanski iz 3.a razreda, smjera...

    VIDEO Marko Škugor dobio dozvolu za obradu jednog...

    Jedan od naših najboljih tenora, Marko Škugor opet je uspio iznenadili svoje obožavatelje. Ovoga puta riječ je o obradi jednog od najvećih svjetskih hitova...

    Do 11 sati 8. svibnja bez vode u...

    Zbog kvara na cjevovodu do 11 sati vode neće imati potrošači u Jezerima u ulici Don Antuna Božića.

    NAJNOVIJE

    Objava rezultata upisa djece u Šibensku maslinu odgođena za 20. svibnja

    Upravno vijeće Dječjeg vrtića Šibenska maslina donijelo je u ponedjeljak, 6. svibnja Odluku o odgodi objave rezultata upisa djece u tu gradsku predškolsku ustanovu...

    Antonio Šaršanski, zajedno s profesorima sudjelovao na ‘Wings for Life’

    Profesori mentori tjelesne i zdravstvene kulture Ekonomske škole Šibenik, Irena Gotovac, Andrej Milošević i Marijan Tepić te učenik Antonio Šaršanski iz 3.a razreda, smjera...

    VIDEO Marko Škugor dobio dozvolu za obradu jednog od najvećih svjetskih hitova

    Jedan od naših najboljih tenora, Marko Škugor opet je uspio iznenadili svoje obožavatelje. Ovoga puta riječ je o obradi jednog od najvećih svjetskih hitova...

    Do 11 sati 8. svibnja bez vode u Božićevoj u Jezerima

    Zbog kvara na cjevovodu do 11 sati vode neće imati potrošači u Jezerima u ulici Don Antuna Božića.