" "
Više

    " "

    Što vi spremate danas za ručak?

    Ultimativni nedjeljni ručak: Purica s mlincima!

     

    Ne možemo zamisliti blagdanski stol bez purice s mlincima. Ovo tradicionalno hrvatsko jelo najbolje je posluženo svježe pečeno uz sezonsku salatu. Kako bi vam korica purice uvijek ispala hrskava, prije pečenja je prelijte masti.

    Sastojci

    Broj porcija: 4
    0,5 purica (2-2,5 kg)
    0,5 glavica luka
    1 češnja češnjaka
    1½ žličice soli
    ½ žličice papra
    ¼ žličice dimljene paprike
    ⅛ žličice kurkume
    ½ žličice nasjeckanog peršina
    1 žlica masti
    250 g mlinaca
    temeljac ili voda, po potrebi

    Priprema

    1. Začinite meso

    Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U zdjelici pomiješajte začine. Puricu osušite kuhinjskim ubrusom i začinite pripremljenom mješavinom začina. Prebacite puricu na lim za pečenje, piše IndexRecepti.

    2. Ispecite puricu

    U lončiću zagrijte mast te prelijte preko purice. U lim ubacite 1 očišćenu i prepolovljenu glavicu luka. Podlijte s 50 ml vode i stavite u pećnicu. Pecite puricu 90-100 minuta uz povremeno podlijevanjem sokovima koje je pustila.

    3. Pripremite mlince

    Pečenu puricu izvadite iz pećnice i prelijte masnoćom od pečenja. Zagrijte velik lonac slane vode do vrenja. Natrgajte mlince na manje komade i stavite u zdjelu otpornu na toplinu.

    Prelijte mlince kipućom vodom i ostavite 2-3 minute, ovisno o tvrdoći mlinaca. Ocijedite, vratite u zdjelu i prelijte masnoćom od pečenja mesa. Poslužite uz meso i salatu po izboru.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Juniori Šibenika upisali važnu pobjedu, Diego s dva...

    Uspješan nogometni vikend na Šubićevcu upotpunili su juniori Šibenika. Nakon seniora i oni su uzeli tri boda. U 26. kolu elitnog ranga upisali su...

    Recept za brzi biskvit s trešnjama koji nikome...

    Priroda nas časti brojnim ukusnim voćem, a na početu sezone mnogi se najviše raduju prvim trešnjama. Ljubitelji trešanja žele ih iskoristiti na sve moguće...

    Dva jednostavna koraka za najsigurnije vađenje krpelja iz...

    Krpelji su nametnici koji pripadaju skupini člankonožaca iz reda Acarina, najbrojniji su u proljeće i rano ljeto, a može ih se naći i u...

    Zagori titula klizi iz ruku, nisu se usrećili...

    Županijski dvojac u 3.NL jug nije se usrećio u 27. kolu. Zagora je na gostovanju kod kaštelanskog GOŠK-a odigrala samo 1:1 (Bučić 10'/Gabrić 4')...

    NAJNOVIJE

    Juniori Šibenika upisali važnu pobjedu, Diego s dva nova gola preuzeo vrh ljestvice najboljih topnika lige

    Uspješan nogometni vikend na Šubićevcu upotpunili su juniori Šibenika. Nakon seniora i oni su uzeli tri boda. U 26. kolu elitnog ranga upisali su...

    Recept za brzi biskvit s trešnjama koji nikome nikad nije propao

    Priroda nas časti brojnim ukusnim voćem, a na početu sezone mnogi se najviše raduju prvim trešnjama. Ljubitelji trešanja žele ih iskoristiti na sve moguće...

    Dva jednostavna koraka za najsigurnije vađenje krpelja iz kože

    Krpelji su nametnici koji pripadaju skupini člankonožaca iz reda Acarina, najbrojniji su u proljeće i rano ljeto, a može ih se naći i u...

    Zagori titula klizi iz ruku, nisu se usrećili ni Vodičani

    Županijski dvojac u 3.NL jug nije se usrećio u 27. kolu. Zagora je na gostovanju kod kaštelanskog GOŠK-a odigrala samo 1:1 (Bučić 10'/Gabrić 4')...