Što vi spremate danas za ručak?

Ultimativni nedjeljni ručak: Purica s mlincima!

FOTO: Pixabay
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ne možemo zamisliti blagdanski stol bez purice s mlincima. Ovo tradicionalno hrvatsko jelo najbolje je posluženo svježe pečeno uz sezonsku salatu. Kako bi vam korica purice uvijek ispala hrskava, prije pečenja je prelijte masti.

Sastojci

Broj porcija: 4
0,5 purica (2-2,5 kg)
0,5 glavica luka
1 češnja češnjaka
1½ žličice soli
½ žličice papra
¼ žličice dimljene paprike
⅛ žličice kurkume
½ žličice nasjeckanog peršina
1 žlica masti
250 g mlinaca
temeljac ili voda, po potrebi

Priprema

  1. Začinite meso

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U zdjelici pomiješajte začine. Puricu osušite kuhinjskim ubrusom i začinite pripremljenom mješavinom začina. Prebacite puricu na lim za pečenje, piše IndexRecepti.

2. Ispecite puricu

U lončiću zagrijte mast te prelijte preko purice. U lim ubacite 1 očišćenu i prepolovljenu glavicu luka. Podlijte s 50 ml vode i stavite u pećnicu. Pecite puricu 90-100 minuta uz povremeno podlijevanjem sokovima koje je pustila.

3. Pripremite mlince

Pečenu puricu izvadite iz pećnice i prelijte masnoćom od pečenja. Zagrijte velik lonac slane vode do vrenja. Natrgajte mlince na manje komade i stavite u zdjelu otpornu na toplinu.

Prelijte mlince kipućom vodom i ostavite 2-3 minute, ovisno o tvrdoći mlinaca. Ocijedite, vratite u zdjelu i prelijte masnoćom od pečenja mesa. Poslužite uz meso i salatu po izboru.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.