Ne možemo zamisliti blagdanski stol bez purice s mlincima. Ovo tradicionalno hrvatsko jelo najbolje je posluženo svježe pečeno uz sezonsku salatu. Kako bi vam korica purice uvijek ispala hrskava, prije pečenja je prelijte masti.
Sastojci
Priprema
- Začinite meso
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U zdjelici pomiješajte začine. Puricu osušite kuhinjskim ubrusom i začinite pripremljenom mješavinom začina. Prebacite puricu na lim za pečenje, piše IndexRecepti.
2. Ispecite puricu
U lončiću zagrijte mast te prelijte preko purice. U lim ubacite 1 očišćenu i prepolovljenu glavicu luka. Podlijte s 50 ml vode i stavite u pećnicu. Pecite puricu 90-100 minuta uz povremeno podlijevanjem sokovima koje je pustila.
3. Pripremite mlince
Pečenu puricu izvadite iz pećnice i prelijte masnoćom od pečenja. Zagrijte velik lonac slane vode do vrenja. Natrgajte mlince na manje komade i stavite u zdjelu otpornu na toplinu.
Prelijte mlince kipućom vodom i ostavite 2-3 minute, ovisno o tvrdoći mlinaca. Ocijedite, vratite u zdjelu i prelijte masnoćom od pečenja mesa. Poslužite uz meso i salatu po izboru.