" "
Više

    " "

    Večera za 5 na selu

    Ante zbunio goste odabirom namirnica: ‘Bilo mi je ekstra sve osim trave, bilo mi je previše trave…’

     

    U današnjoj epizodi ‘Večere za 5 na selu’ šibenska se ekipa okupila kod domaćina Ante Pulića, koji im je pripremio tradicionalna jela i lokalne namirnice, a neki nisu imali pojma o tome što zapravo jedu.

    Za razliku od svih prethodnih večera, domaćin Ante je svoju Večeru za 5 na selu odlučio započeti, a ne završiti iznenađenjem. Tako je svoje goste dočekao u šibenskoj marini te im na brodu ponudio aperitiv uz kratku vožnju po šibenskom zaljevu.

    ‘Dobro se to sjetio, da bude malo zanimljivo’, komentirala je Katarina, a Teu je vožnja brodom toliko dirnula da je skoro pustila suzu: ‘Lijepo nas je iznenadio, nisam se davno vozila brodom, zadnji put sam se vozila s djedom i bakom…’

    Nakon romantične vožnje i prekrasnog pogleda na Šibenik s mora, Ante je pozvao goste u svoj dom te im ondje poslužio večeru, a sve je započelo zanimljivim tradicionalnim  predjelom – kuhani motar, jaja i šibenske kobasice – luganige. Motar i luganige nekima su bile nepoznanice, no svi su imali mišljenje o njihovom okusu.

    – Ovo nisu prave luganige, ja sam odrasla na takvoj spizi i znam kakve trebaju biti. Luganige nikad nisam jela frigane, uvijek sam ih jela kuhane i po meni nisu imale okus po pravim luganigama – komentirala je Tea, a Ivica je rekao: ‘Bilo mi je ekstra sve osim trave, bilo mi je previše trave…’ – pritom misleći na motar.

    Za glavno jelo Ante je pripremio lignje na gulaš s bobom, što je bio spoj mora i kopna, kako je on to slikovito opisao. ‘Ekstra, top! Lignja dobra, nije tvrda i okus je dobar. Jedino ne volim bob, a ostalo mi je ekstra’, opet je pohvalio Ivica, dok Antoniji i Tei okus gulaša nije odgovarao jer je domaćin u njega stavio previše čili papričice. ‘Osobno ne volim ljutu hranu i lignje mi nisu došle do izražaja’, rekla je Antonija, dok se Katarina ugodno iznenadila: ‘Nisam nikad kušala gulaš od lignji, super mi je to, volim probati nove
    stvari!’

    Za desert je poslužena slastica od jagoda, koja je nekima bila odlična, a nekima prejednostavna. Kad je stigao red na ocjenjivanje, Katarina je Antinu večeru ocijenila devetkom jer joj je sve bilo super. Antonija i Tea su mu dale ocjenu 7 jer im je gulaš bio previše ljut, a Ivica mu je dao devetku: ‘Bio sam u dilemi kako ocijeniti večeru – da li s 9 ili 10, ali ne volim onu zelenu travu i to je presudilo. Ostalo je sve bilo na nivou.’ Tako je Ante zaradio 32 boda, što nije dovoljno da prijeđe u vodstvo.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Medicinska škola Šibenik slavi 77 godina. Sugrađanima će...

    Učenici šibenske Medicinske škole će sugrađanima i sugrađankama besplatno mjeriti krvni tlak, glukozu u krvi te indeksa tjelesne mase kao i postotak mišićnog i...

    MNK Čista Velika juri prema naslovu, Elektro Burić...

    MNK Čista Velika ima otvoren put prema tituli prvaka Mininogometne lige Šibenik. Lider je, naime, u osmom kolu play offa svladao drugoplasiranu Sagenu West...

    Karateke Šibenika osvojile deset medalja na Kupu prijateljstva...

    Članovi Karate kluba Šibenik osvojili su deset medalja na 9. Kupu prijateljstva u Bihaću. Na postolje su se penjali u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji....

    NAJNOVIJE

    Medicinska škola Šibenik slavi 77 godina. Sugrađanima će mjeriti tlak, indeks tjelesne mase i šećera

    Učenici šibenske Medicinske škole će sugrađanima i sugrađankama besplatno mjeriti krvni tlak, glukozu u krvi te indeksa tjelesne mase kao i postotak mišićnog i...

    MNK Čista Velika juri prema naslovu, Elektro Burić slavio u derbiju začelja play offa, Perković izbačen iz lige

    MNK Čista Velika ima otvoren put prema tituli prvaka Mininogometne lige Šibenik. Lider je, naime, u osmom kolu play offa svladao drugoplasiranu Sagenu West...

    Karateke Šibenika osvojile deset medalja na Kupu prijateljstva u Bihaću

    Članovi Karate kluba Šibenik osvojili su deset medalja na 9. Kupu prijateljstva u Bihaću. Na postolje su se penjali u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji....