Više

    Recept za fino varivo koje se sprema bez previše muke i filozofiranja

     

    Zaželjeli smo se finog variva na žlicu, ali ne želimo cijelu vječnost provesti pred štednjakom. Baš zato za oko nam je zapeo ovaj recept.

    Donosimo vam recept za pripremu finog variva od leće, krumpira i mrkve. Ono je gusto, izdašno i vrlo zasitno, a najbolje je kada se posluži s malo kiselog vrhnja i kriškom tostiranog kruha.

    U pripremi ovoga recepta snaći će se i oni koji nisu najvještiji kuhari. Povrh svega, za pripremu vam trebaju relativno pristupačne namirnice koje se mogu pronaći u većini ženskih hladnjaka i smočnica, a koje se mogu nabaviti za otprilike dvadesetak kuna.

    Sastojci:
    400 g krumpira
    200 g suhe zelene leće
    3 mrkve
    2 žlice koncentrata rajčice
    1 kg rajčice
    1 l vode
    1 povrtna kocka
    1 luk
    2-3 češnja češnjaka
    1 čajna žličica mediteranske mješavine začina
    ½ čajne žličice dimljene paprike
    sol i papar po želji
    biljno ulje za pirjanje

     

     

    Priprema:
    1. Očistite i narežite luk i češnjak na manje komade. Na manje komade narežite i mrkve, piše portal Zadovoljna

    2. Na malo biljnog ulja u većem loncu popržite luk i mrkve dok ne omekšaju.
    Dodajte i češnjak i pirjajte sve zajedno još oko pola minute.

    3. Dodajte koncentrat rajčice i pirjajte oko dvije do tri minute.

    4. Podlijte s povrtnim temeljcem odnosno s povrtnom kockom koju ste rastopili u litri obične vode.

    5. U lonac dodajte i očišćeni krumpir narezan na kocke veličine oko jednog centimetra.

    6. Ubacite rajčice narezane na manje komade i suhu leću.

    7. Začinite sve s mediteranskom mješavinom, dimljenom paprikom, solju i paprom.

     

     

    8. Poklopite lonac i pustite da varivo kuha na laganoj temperaturi oko 40 minuta, odnosno dok se leća ne skuha do kraja.

    9. Poslužite s kriškom kruha.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    U Katoličkoj školi Šibenik u subotu, 27. travnja...

    Biskupijski susret mladih bit će održan u subotu, 27. travnja u 9 sati u prostorima Katoličke škole u Šibeniku pod geslom 'Raduj se za...

    Gradu Drnišu odobren projekt SUSTOUR

    Projekt SUSTOUR – 'Sustainable tourism for local development', koji je Grad Drniš kao vodeći partner prijavio na 1. poziv u okviru programa Interreg VI-A...

    Gradu Šibeniku ponovno uručen certifikat ‘Grad za mlade’

    Grad Šibenik će i u narednom razdoblju, odnosno od 2024. do 2027., nositi prestižni certifikat 'Grad za mlade', a jučer je u Zagrebu održana...

    Delegacija iz Albanije posjetila zonu Podi, CGO Bikarac...

    Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca na čelu s gradonačelnikom Ilirijem Xhakollijem, koje od srijedi boravi u službenom posjetu gradu Šibeniku, obišlo je danas Poduzetničku zonu...

    NAJNOVIJE

    U Katoličkoj školi Šibenik u subotu, 27. travnja Biskupijski susret mladih

    Biskupijski susret mladih bit će održan u subotu, 27. travnja u 9 sati u prostorima Katoličke škole u Šibeniku pod geslom 'Raduj se za...

    Gradu Drnišu odobren projekt SUSTOUR

    Projekt SUSTOUR – 'Sustainable tourism for local development', koji je Grad Drniš kao vodeći partner prijavio na 1. poziv u okviru programa Interreg VI-A...

    Gradu Šibeniku ponovno uručen certifikat ‘Grad za mlade’

    Grad Šibenik će i u narednom razdoblju, odnosno od 2024. do 2027., nositi prestižni certifikat 'Grad za mlade', a jučer je u Zagrebu održana...

    Delegacija iz Albanije posjetila zonu Podi, CGO Bikarac i Centar za nove tehnologije Trokut

    Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca na čelu s gradonačelnikom Ilirijem Xhakollijem, koje od srijedi boravi u službenom posjetu gradu Šibeniku, obišlo je danas Poduzetničku zonu...