Više

    Bez paljenja pećnice

    Cheesecake s lubenicom i dinjom: Božanstveni kolač koji se topi u ustima

     

    Cheesecake je savršeni ljetni kolač, a pogotovo kada se priprema bez paljenja pećnice. Pridodamo li mu k tome fino ljetno voće poput lubenice i dinje dobivamo osvježavajući desert koji će voljeti sve generacije, piše Zadovoljna.hr.

    Sastojci za podlogu:
    200 grama piškota
    100 grama omekšanog maslaca
    4 žlice vrhnja za šlag

    Sastojci za kremu:

    250 grama mascarpone sira
    200 grama vrhnja za šlag
    200 grama šećera u prahu
    100 ml hladne vode
    15 grama želatine u prahu
    sok ½ limuna

    Za ukras:
    400 grama očišćene i narezane lubenice i dinje
    1 vrećica želatinastog preljeva za torte po želji

    Priprema:
    1. Usitnite piškote u prah.

    2. Pomiješajte piškote sa šlagom za vrhnje, pa pustite da smjesa odstoji pet minuta.

    3. Umiješajte omekšani maslac i rukom izradite jednoličnu smjesu.

    4. Utisnite rukama smjesu u lim za pečenje biskvita koji ste prethodno namastili ili obložili papirom za pečenje. Stavite u hladnjak da se stisne.

    5. Pomiješajte mascarpone sa šećerom i limunovim sokom.

    6. Istucite vrhnje u šlag pa ga dodajte kremi od sira.

    7. Dodajte želatinu u prahu u hladnu vodu i pustite je da nabubri. Nabubrenu želatinu zagrijte na štednjaku na laganoj temperaturi uz stalno miješanje dok se želatina ne rastopi.

    Pripazite da voda ne počne ključati, jer će želatina izgubiti svoje svojstvo učvršćivanja.

    8. Prelijte vruću otopinu sa želatinom u kremu na bazi sira i dobro promiješajte.

    9. Prekrijte podlogu za cheesecake kremom i stavite u hladnjak da se stisne.

    10. Očistite lubenicu i dinju, narežite na manje komade i stavite u hladnjak na hlađenje.

    11. Kada se kolač stisne ukrasite ga voćem, a preko njegova možete dodati i želatinasti preljev za torte koji ste pripremili prema uputama s vrećice.

    12. Narežite cheesecake na kocke i poslužite hladno. Dobar tek! 

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Vodice otkinule dva boda Zadru i produljile Zagori...

    Nogometaši Vodica produljili su Zagori nadu u obranu naslova prvaka 3.NL jug. Naime, momčad Klaudia Vukovića u predzadnjem je kolu na Račicama otkinula dva...

    Evo me doma, bolje sam odma: Andrija Vlahović...

    Vaterpolski klub Solaris, iza kojeg je još jedna uspješna sezona, počeo je već slagati momčad za onu iduću. Naime, u Crnicu se, nakon četiri...

    Jeftin proteinski ručak koji se može složiti za...

    Slanutak je sjajan izvor bjelančevina biljnog porijekla – u 100 grama kuhanog slanutka nalazi se oko 9 grama bjelančevina. On je bogat i prehrambenim...

    Poznat je plan Šibenika kako rivala za titulu...

    Pred nama su završna tri čina iznimno uzbudljive drugoligaške nogometne utrke. Plan Šibenika poznat je; dobiti sve tri utakmice do kraja, uzeti titulu, vratiti...

    NAJNOVIJE

    Vodice otkinule dva boda Zadru i produljile Zagori nadu u obranu naslova

    Nogometaši Vodica produljili su Zagori nadu u obranu naslova prvaka 3.NL jug. Naime, momčad Klaudia Vukovića u predzadnjem je kolu na Račicama otkinula dva...

    Evo me doma, bolje sam odma: Andrija Vlahović opet među Sunčanima

    Vaterpolski klub Solaris, iza kojeg je još jedna uspješna sezona, počeo je već slagati momčad za onu iduću. Naime, u Crnicu se, nakon četiri...

    Jeftin proteinski ručak koji se može složiti za desetak minuta

    Slanutak je sjajan izvor bjelančevina biljnog porijekla – u 100 grama kuhanog slanutka nalazi se oko 9 grama bjelančevina. On je bogat i prehrambenim...

    Poznat je plan Šibenika kako rivala za titulu ‘izuti iz papuča’. Završna tri čina počinju s Vukovarom

    Pred nama su završna tri čina iznimno uzbudljive drugoligaške nogometne utrke. Plan Šibenika poznat je; dobiti sve tri utakmice do kraja, uzeti titulu, vratiti...