Šibensku tržnicu jutros smo zatekli polupraznu, bez gužvi i čekanja. Prodavači su nam se požalili kako se ne sjećaju da je ikad bilo gore, ali nadaju se da će se kroz dan ili čak sutra situacija poboljšati te da će prodaja ipak krenuti.
Inače, tradicionalno se svake godine na blagdanskim stolovima nalazi janjetina za uskršnji ručak, a ove godine cijena joj je 75 kuna.
– Prodaja, kao ove godine nikad gore nije bila. Pa pogledajte, prije bi bija red sve do skala, a sada ništa. Uništila je ljude, a tako i nas ova korona – kazao nam je Mirko, prodavač u mesnici.
Ravanele i kapulice preplavile su banke na pijaci, a nude se po cijeni od pet kuna.
– Loše ide, nije dobro. Ništa u usporedbi prijašnjih godina. Jedino što ljudi uzimaju su ravanele i kapulica – kazao je prodavač Josip.
Prodavači su na Veliki petak, kako kažu, očekivali veću prodaju, na kakvu su navikli prethodnih godina, ali sve je to izostalo.
– Moram priznati da sam očekivala veću gužvu, ali evo sve je uobičajeno kao i drugih dana – kazala je prodavačica Jela, dok nam je druga prodavačica doviknula kako se nada da će danas prodati barem kapulice.
Za ući na peškariju, nije trebalo čekati u redu. Gužve ima, ali nije kao što je bilo prije kada se čekao red za kupiti malo ribe na Veliki petak.
– Od ponude ima svega od kozica, sipa, lancardi, morskog psa. Ima nešto posla, ali nije to kao šta bude za blagdane. Prije su ljudi čekali vani po tko zna koliko, a sada je to evo kako vidite i sami – kazao je prodavač Luka.
Od kupaca, kojih, kako smo spomenuli, jutros nije bilo mnogo, čuli smo što pripremaju za uskršnji stol.
– Kao i svake godine stol će biti pun svega, ali najbitnije je da je obitelj na okupu – rekla je Marina.
U razgovor nam se ubacila i još jedna gospođa koja nam je dala savjet kako sa spizom ne treba pretjerivati i da je najbitnije da su ljudi zdravi sad u ovo ludo vrijeme.