Više

    Gotove za 15 minuta! Recept za slasne špagete koje mora probati svaki ljubitelj tjestenine

     

    Poznavateljima talijanske kuhinje ne treba previše objašnjavati što se krije iza naziva “spaghetti aglio olio e peperoncino”.

    Podrijetlom iz regije Kampanija, ovo jednostavno jelo osnova je tradicionalne talijanske kuhinje tog područja, ali s vremenom je postalo i svojevrsni sinonim za kompletnu talijansku kuhinju, piše Zadovoljna

    Sve što vam treba za izradu slavnog jela je tjestenina, češnjak, maslinovo ulje, malo začina i po želji sira. Tako jednostavno, a fino – ovo je recept koji svaki ljubitelj tjestenine mora isprobati barem jednom.

    SASTOJCI (ZA 4 OSOBE):

    – 400 grama špageta
    – 4 češnja češnjaka
    – šaka svježeg peršinova lišća
    – 2 svježe ljute papričice (peperoncino) ili 1 mala žlica suhe
    – 6 žlica maslinova ulja
    – sol
    – po želji parmezan, pecorino ili grana padano sir

     

    PRIPREMA:

    1. Češnjak narežite na vrlo tanke listiće, a peršin sitno nasjeckajte. Ako koristite svježi peperoncino, također ga nasjeckajte na tanko.

     

     

    2. U velikom dubokom loncu s puno vode stavite špagete na kuhanje prema uputama na pakiranju. Kuhajte ih minutu-dvije manje od propisanog na pakiranju i neka obavezno budu “al dente”.

    3. Dok se špagete kuhaju, u većoj i dubljoj tavi ili zdjeli zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Ubacite češnjak i ljutu papričicu pa pržite 2-3 minute. Miješajte kako češnjak ne bi zagorio. Kada je češnjak karameliziran, a špagete gotove, uzmite jednu šeflju vode u kojoj se kuhala tjestenina i ubacite u tavu s češnjakom i papričicom te dobro promiješajte.

    4. Ocijedite špagete i ubacite ih u tavu. Koristite hvataljke kako biste ih lakše pomiješali s uljem. Nakon toga ubacite sjeckani peršin i nakon jedne minute kad se špagete povežu s umakom maknite s vatre. Po potrebi dodatno posolite.

    5. Prije posluživanja, po želji na špagete možete naribati neki od najpoznatijih talijanskih tvrdih sireva – parmezan, pecorino ili grana padano.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Stručnjaci iz područja javne uprave sudjelovali na međunarodnoj...

    Završena je 14. međunarodna znanstvena i stručna konferencija 'Razvoj javne uprave' koja je okupila vodeće znanstvenike i praktičare iz područja javne uprave. Središnja tema...

    Evo kako trgovine rade ove nedjelje

    U Šibeniku su danas otvorene tri Konzumove trgovine i sve rade do 13 sati - I. šibenskog partizanskog odreda 4, Obala Jerka Šižgorića 1...

    Laborant, tehničar, konobar…evo što poslodavci traže ovog tjedna

    Želite li ubrzati svoju potragu za poslom? Posjetite posao.hr.i otkrijte deset atraktivnih pozicija dostupnih samo za vas ovog tjedna! Lugera Talent Solutions d.o.o. traži Community...

    Biskup Rogić predvodio misu za blagdan sv. Rite...

    Vjernici Župe Svih Svetih u Sesvetama 22. svibnja proslavili su blagdan svete Rite, a misu je predslavio šibenski biskup Tomislav Rogić. Biskup Rogić je rekao...

    NAJNOVIJE

    Stručnjaci iz područja javne uprave sudjelovali na međunarodnoj konferenciji u Šibeniku

    Završena je 14. međunarodna znanstvena i stručna konferencija 'Razvoj javne uprave' koja je okupila vodeće znanstvenike i praktičare iz područja javne uprave. Središnja tema...

    Evo kako trgovine rade ove nedjelje

    U Šibeniku su danas otvorene tri Konzumove trgovine i sve rade do 13 sati - I. šibenskog partizanskog odreda 4, Obala Jerka Šižgorića 1...

    Laborant, tehničar, konobar…evo što poslodavci traže ovog tjedna

    Želite li ubrzati svoju potragu za poslom? Posjetite posao.hr.i otkrijte deset atraktivnih pozicija dostupnih samo za vas ovog tjedna! Lugera Talent Solutions d.o.o. traži Community...

    Biskup Rogić predvodio misu za blagdan sv. Rite u Sesvetama

    Vjernici Župe Svih Svetih u Sesvetama 22. svibnja proslavili su blagdan svete Rite, a misu je predslavio šibenski biskup Tomislav Rogić. Biskup Rogić je rekao...