Šibenska katedrala od namelake od bijele čokolade, moussa od lavande, confita od šumskog voća, biskvita od pistacija i maslinovog ulja novi je kolač u ponudi šibenske slastičarne Yum u centru Šibenika.
Ideja za novi kolač, kako nam priča slastičarka i vlasnica Yum-a Antonia Drezga, nametnula se sama od sebe s obzirom da ovu rođenu Šibenčanku i u poslu vodi ljubav i strast koju osjeća prema gradu kojem pripada.
– Ideja za ovaj kolač mi se vrti po glavi već godinu dana ali, sve je ove godine nekako kompliciranije realizirati zbog ove situacije s koronom. Kalup je izrađen 3D printerom te smo ga nedavno preuzeli iz Zagreba, a reakcije ljudi su super, oduševljeni su idejom i okusima. Iznimno mi je bilo važno da, osim što je izgledom vezan, Šibenska katedrala kroz okuse lavande, maslinovog ulja i bijele čokolade dočarava našu šibensku priču- govori nam Antonia te dodaje kako će novi proizvod ostati u stalnoj ponudi.
Od otvorenja 2018. godine, titulu najslađeg hita u Yum-u ponosno nosi Šibenska kapa, kolač izrazito atraktivnog izgleda, koji upotpunjava Antoniinu viziju o tradicijskoj priči na slatki način. Najpoznatiji tradicionalni šibenski suvenir i najpoznatija hrvatska inačica crvene kape u slatkom jestivom ruhu svakodnevno je dostupna svim ljubiteljima autentičnih okusa.
– Šibenska kapa je najpoznatiji šibenski suvenir, a tijekom ove dvije i po godine ona je naš najprodavanjiji kolač i mogu slobodno reći da je nadmašila sva naša očekivanja – dodala je ova samouka slastičarka koja, kako ističe, sve recepte osmišljava sama testirajući okuse i isprobavajući raznorazne kombinacije.
Podsjetimo, Antonia je ljupku slastičarnu Yum otvorila zajedno sa s momkom Aleksejem, a ideja je proizašla iz želje da stvore slatki kutak modernijeg pristupa gastro slastičarske ponude u gradu. Tako u tom prijateljskom i ugodnom domaćem ambijentu svaki kolač pripremaju ručno, umjetnih praškova nema, a u ponudi imaju desetak kolača koji osvajaju izgledom i okusom, pa tako gosti mogu birati između torte od pistacio kreme, želea maline i kreme cvijeta ruže, choux tijesta, moussea od lješnjaka te chantillyja od lješnjaka, curda marelice, kreme od karamele i vanilija biskvita, a jedna od najzanimljivijih namirnica koja se može pronaći u Antoniinoj kuhinji su prirodne boje u obliku cvjetića koje krase i dekoriraju slastice, a dolaze iz Belgije.