Više

    'Bake me' ima genijalan recept

    Napravite gözleme, turske slane palačinke po receptu Nine Mrvice i raspametite goste!

     

    Gözleme su turske palačinke, odnosno flatbead koji se najčešće radi sa špinatom i feta sirom. Jednostavne su za pripremu i zaista jako ukusne. Popularna šibenska food blogerica Nina Mrvica ih ponekad puni s gljivama i špinatom ili sa zeljem. Bilo koja od tih kombinacija je jako ukusna.

    Tijesto za gözleme je prilično jednostavno. Brašno, sol, voda, malo kvasca i maslinovog ulja. Ja ih radim koristeći klasičan recept za tijesto s kojim često radim pizze i grissine ali ovdje koristim manje kvasca. Ovako pripremljene slane palačinke možete poslužiti za doručak ili popodnevno druženje s prijateljima, piše Nina na svom blogu ‘Bake me’.

    TIJESTO

    • 300 g manitoba brašna ili glatkog brašna
    • 2 žličice suhog kvasca
    • 1 žličica soli
    • 175 ml mlake vode
    • 3 žlice maslinovog ulja

    NADJEV

    • 300 g špinata, možete koristiti i zelje po želji
    • 3 češnja češnjaka
    • 100 g feta sira
    • maslinovo ulje

    PRIPREMA

    U posudu od električnog miksera ili običnu posudu stavite brašno, suhi kvasac i sol. Dodajte mlaku vodu i maslinovo ulje pa zamijesite glatko i sjajno tijesto koristeći se metalnim nastavkom za tijesto na električnom mikseru ili rukama.

    Tijesto prebacite u nauljenu posudu i pokrijte prozirnom folijom. Ostavite da odmori 45 minuta do sat vremena.

    Za to vrijeme pripremite nadjev. U tavi na malo maslinova ulja kratko prepržite češnjak. Dodajte oprane i očišćene listove špinata. Kada vam listovi “uvenu” maknite lonac s vatre. Špinat prebacite u zdjelu pa mu dodajte komadiće feta sira i sve dobro pomiješajte.

    Nakon što je odmorilo tijesto prebacite na pobrašnjenu radnu pologu i podijelite na 4 jednaka dijela.

    Svaki dio razvaljajte što tanje, postavite nadjev na jednu polovicu tijesta pa ga preklopite s drugom polovice i zatvorite rubove (presavinite ih).

    Ugrijte tavu s debljim dnom na srednje jakoj do jakoj vatri. Dodajte kap maslinovog ulja pa gözleme pržite po dvije minute sa svake strane.

    Gözleme poslužite tople.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Zagora nije iskoristila poklon Vodica, Zadar je prvak....

    Nogometaši Zagore neće obraniti naslov prvaka 3.NL jug. Unešićani nisu iskoristili ruku koju su im pružili Vodičani, otkinuvši dan ranije vodećem Zadru dva boda...

    Juniori Šibenika osvojili super važan bod protiv Hajduka....

    Prije seniora svoju prvenstvenu utakmicu odradili su juniori Šibenika. Oni su u subotu na Šubićevcu odigrali 0:0 s drugoplasiranim Hajdukom i tako osvojili super...

    Provjerite program za blagdan Gospe od Karavaja

    Približava se blagdan Gospe od Karavaja, a uoči blagdana na rasporedu je trodnevnica koja počinje 23. svibnja kada će krunicu i svetu misu predvoditi...

    ‘Zvona Zagore’ na 39. smotri folklora u Metkoviću

    Ovogodišnji program 39. smotre folklora 'Na Neretvu misečina pala' jadranske Hrvatske u Metkoviću svojim programom obogatili su marljivi čuvari tradicijske kulture - članovi Kulturno-umjetničke...

    NAJNOVIJE

    Zagora nije iskoristila poklon Vodica, Zadar je prvak. Ali, Unešićani možda ipak završe u kvalifikacijama za 2.NL

    Nogometaši Zagore neće obraniti naslov prvaka 3.NL jug. Unešićani nisu iskoristili ruku koju su im pružili Vodičani, otkinuvši dan ranije vodećem Zadru dva boda...

    Juniori Šibenika osvojili super važan bod protiv Hajduka. Ima i jedna loša vijest

    Prije seniora svoju prvenstvenu utakmicu odradili su juniori Šibenika. Oni su u subotu na Šubićevcu odigrali 0:0 s drugoplasiranim Hajdukom i tako osvojili super...

    Provjerite program za blagdan Gospe od Karavaja

    Približava se blagdan Gospe od Karavaja, a uoči blagdana na rasporedu je trodnevnica koja počinje 23. svibnja kada će krunicu i svetu misu predvoditi...

    ‘Zvona Zagore’ na 39. smotri folklora u Metkoviću

    Ovogodišnji program 39. smotre folklora 'Na Neretvu misečina pala' jadranske Hrvatske u Metkoviću svojim programom obogatili su marljivi čuvari tradicijske kulture - članovi Kulturno-umjetničke...