Nemoguće je zamisliti meksičku kuhinju bez tortilja, koje ondje imaju status kruha i nezamjenjiv su sastojak brojnih recepata. Tortilje su jeli još Maje i Asteci, a s Europom su ih upoznali španjolski osvajači. Nekoć se smjesa za tortilje pripremala namakanjem kukuruza u vapnu da omekša i izbjegnu se dosadne ljuskice, piše Punkufer.hr.
Na pripremu bi zatim odlazili sati jer se kukuruz mljeo na kamenom mlinu, a smjesa bi se zatim pritiskala i kuhala na zagrijanim pločama. U međuvremenu je kukuruz zamijenilo pšenično brašno, a ostalo je povijest.
Danas se tortilje mogu pronaći u (bez)brojnim varijantama, od mekih koje se lako motaju do debljih i hrskavijih, uz dodatak povrća poput špinata ili pak pripremljene poput čipsa koji se poslužuje uz umake. Jedno je sigurno, domaće tortilje uvijek su bolji odabir jer ne sadrže umjetne dodatke za produljenje svježine ili poboljšavanja okusa.
Više pročitajte OVDJE.