" "
Više

    " "

    Za nadolazeće zimske dane

    Kuhale su ga i naše bake: Recept za slasni juneći gulaš koji grije bolje od radijatora

     

    Kada temperature padnu u termometru, žudimo za utješnim jelima koja nas podsjećaju na djetinjstvo te koja nas mogu lijepo zasititi i zagrijati, piše zadovoljna.hr.

    Gulaš s junetinom jedno je od tih jela. Dobar gulaš gust je i slastan, a meso je toliko mekano da se može rezati nožem za maslac. Da biste postigli takvu sočnost, važno ga je dugo termički obrađivati na laganim temperaturama.

    Ovaj jednostavni recept možete obogatiti namirnicama po želji, odnosno u njega dodati slanine, graška ili koju drugu namirnicu.

    Sastojci za gulaš:

    ½ kg junećih kocki za gulaš

    1 luk

    2-3 češnja češnjaka

    2 mrkve

    2-3 veća krumpira

    100 ml crvenog vina

    ½ litre mesnog temeljca

    ½ litre vode

    2 žlice brašna

    1 žlica koncentrata rajčice

    1 lovorov list

    3 žlice ulja po želji za pirjanje

    sol i papar po želji

    svježi peršin za serviranje

    Priprema:

    1. U velikoj zdjeli ugrijte biljno ulje pa na njemu popržite kockice junetine, koje ste prethodno posolili i popaprili. Pirjajte dok kocke ne dobiju lijepu tamnosmeđu boju sa svih strana. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta.
    2. Izvadite meso iz lonca, a na preostaloj masnoći propirjajte luk i češnjak nasjeckan na sitne komade. Ulijte i vino te kuhačom ostružite s dna sve eventualne smeđe točke od pirjanja mesa. Kuhajte sve zajedno oko pet minuta.
    3. U lonac dodajte brašno, dobro ga promiješajte te podlijte mesnim temeljcem i vodom.
    4. Vratite meso u lonac, ubacite koncentrat rajčice i lovorov list.
    5. Kada tekućina zavrije, smanjite temperaturu i pustite da se sve zajedno kuha oko sat vremena.
    6. Po isteku tog vremena ubacite u lonac krumpir narezan na jednake dijelove te mrkve. Promiješajte sve zajedno i kuhajte još 45 minuta na laganoj temperaturi, odnosno sve dok se povrće ne skuha do kraja, a meso omekša.
    7. Na kraju kuhanja kušajte te dodajte još soli i papra ako je potrebno. Poslužite sa svježim peršinom, uz krišku domaćeg kruha ili s kuhanom tjestenom po želji. Dobar tek!

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Carević u prvi plan opet gurnuo igrače, ali...

    Pjevalo se travnjaku i tribinama Šubićevca nakon 2:0 pobjede nad Jarunom, kojom su nogometaši Šibenika zasjeli na prvo mjesto 1.NL. Bio je to deseti...

    FOTO Svečano otvorena 14. Smotra folklora naše županije

    Svečanim mimohodom folklornih skupina s Poljane počela je danas 14. Smotra folklora Šibensko-kninske županije. Smotra je otvorena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku, a u...

    Upoznajte svoj budući osmijeh-Dani otvorenih vrata Cirkonij Centra...

    Upoznajte svoj budući osmijeh u prostoru u kojem se dental i umjetnost susreću uz pjenušac i dobro društvo! Želite li u samo pet minuta doznati...

    Četiri razloga zašto reći ne kumstvu na krstitkama,...

    Nepristojno je odbiti kumstvo - tako glasi uvriježeno mišljenje mnogih ljudi. Međutim, postoji više razloga zbog kojih bi to trebala biti sasvim normalna pojava...

    NAJNOVIJE

    Carević u prvi plan opet gurnuo igrače, ali njegov doprinos ne može se i ne smije ignorirati

    Pjevalo se travnjaku i tribinama Šubićevca nakon 2:0 pobjede nad Jarunom, kojom su nogometaši Šibenika zasjeli na prvo mjesto 1.NL. Bio je to deseti...

    FOTO Svečano otvorena 14. Smotra folklora naše županije

    Svečanim mimohodom folklornih skupina s Poljane počela je danas 14. Smotra folklora Šibensko-kninske županije. Smotra je otvorena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku, a u...

    Upoznajte svoj budući osmijeh-Dani otvorenih vrata Cirkonij Centra  

    Upoznajte svoj budući osmijeh u prostoru u kojem se dental i umjetnost susreću uz pjenušac i dobro društvo! Želite li u samo pet minuta doznati...

    Četiri razloga zašto reći ne kumstvu na krstitkama, krizmama i vjenčanjima

    Nepristojno je odbiti kumstvo - tako glasi uvriježeno mišljenje mnogih ljudi. Međutim, postoji više razloga zbog kojih bi to trebala biti sasvim normalna pojava...