" "
Više

    " "

    Doručkujete li uopće?

    Tri namirnice koje najzdraviji ljudi jedu za doručak

     

    Ljudi koji pokušavaju izgubiti kilograme ili održati zdravu težinu jedu obroke s ograničenom količinom namirnica, javlja zadovoljna.hr.

    Takvu prehranu teško je održati na duge staze i zato se s vremenom opet udebljaju. S druge strane, ljudi koji održavaju zdravu težinu bez odricanja neiscrpan su izvor informacija za stručnjake.

    VTI Technical Reaserch Centre iz Finske proučavao je prehrambene navike 147 zdravih osoba sa zdravom težinom tijekom četiri mjeseca. Istraživači na čelu s  Anna-Leenom Vuorinen otkrili su da zdravi ljudi za doručak obično jedu tri vrste namirnica.

    Voće je bio najpopularniji izbor za 51 posto ispitanika, mliječne proizvode jelo je njih 41 posto, dok je konzumaciju žitnih pahuljica odabralo 33 posto osoba.

    Iako se kruh i pekarski proizvodi smatraju izvorom nepotrebnih kalorija, čak 32 posto ispitanika započinje svoj dan tom vrstom hrane.

    Najzanimljivije od svega, samo je 26 posto ispitanika priznalo da uz doručak pije kavu, dok ostatak (74 posto) odlazi na posao i obavlja svoje obveze bez kofeinske pomoći.

    Umjesto ograničavanja prehrane i izbjegavanja omiljene hrane, prevelika težina ili debljanje može se spriječiti ako pojedinac nauči slušati potrebe svojeg organizma, a prednost da kvaliteti, a na kvantiteti obroka, pojasnila je rezultate istraživanja Anna-Leena Vuorinen.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan...

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima...

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje...

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...

    FOTO Polaganjem vijenaca na Kninskoj tvrđavi obilježena 33....

    Na današnji dan,1. svibnja 1991. godine napadom, prijetnjama i izgonom stanovništva hrvatske nacionalnosti iz Knina i okolnih mjesta, započet je čin srpske pobune, zločina...

    NAJNOVIJE

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan dijelio sadnice lavande i lovora

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima u napadu na Potkonje i Vrpolje

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje od sat vremena, a tako slasna

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...

    FOTO Polaganjem vijenaca na Kninskoj tvrđavi obilježena 33. obljetnica napada na Potkonje i Vrpolje

    Na današnji dan,1. svibnja 1991. godine napadom, prijetnjama i izgonom stanovništva hrvatske nacionalnosti iz Knina i okolnih mjesta, započet je čin srpske pobune, zločina...