" "
Više

    " "

    Zalihe dovoljne za ovu godinu

    Kooperanti u nebranom grožđu. Šibenska vinarija ove godine ne otkupljuje plavinu

     

    Vinoplod-vinarija Šibenik od 1. listopada počinje s redovitim otkupom grožđa, ali ove godine nisu planirali otkupljivati sortu plavina. Takva odluka zatekla je vinogradare koji su do sada svoj urod plavine prodavali šibenskoj Vinariji i sada pred samu berbu moraju tražiti novog otkupljivača ili sami krenuti u proizvodnju vina.

    Plavina je jedan od brendova posrnule šibenske Vinarije koju, nedavnom odlukom vjerovnika, preuzima strateški partner Badel 1862. Upravo u planu restrukturiranja, uz Badelovu dokapitalizaciju, spominje se revitalizacija postojećih glavnih brendova.

    – Vinarija će i ove godine kao i svih prethodnih godina otkupljivati autohtone sorte grožđa s područja Šibensko-kninske županije – debit, maraštinu i babić. Iznimno, ove godine nećemo otkupljivati plavinu i to iz razloga što vina te sorte imamo dovoljno na zalihama za očekivanu prodaju u idućoj godini – kazao nam je Damir Lasan, direktor Vinoplod-vinarije.

    Lasan pojašnjava kako je sklapanjem predstečajne nagodbe i prihvaćanjem Plana restrukturiranja osiguran temelje za oporavak poslovanja, a potom i daljnji razvoj temeljen na jačanju tržišnih pozicija dobro poznatih brandova šibenske vinarije kako na domaćem tako i na izvoznim tržištima.

    – Ulaganja u marketing i promociju te očekivani rast prodaje trebao bi u konačnici rezultirati i većim otkupom u narednim godinama. Zato smo i istaknuli kako je opstanak i oporavak Vinoploda važan ne samo za zaposlenike već i brojne kooperante sa kojima surađujemo – dodaje Lasan.

    Kako saznaje Šibenski portal, 1. listopada šibenska Vinarija počet će s otkupom debita, maraštine i babića  i to radnim danom od 15 do 20 sati, a vikendom od 11 do 20 sati. Plavine nema na tom popisu, a vrhunski babić s primoštenskog vinogorja šibenska Vinarija otkupljivat će 28 i 29. rujna u Bratskom Docu od 10 do 19 sati.

    Ovisno o sladoru cijena u otkupu je od četiri do šest i pol kuna za kilogram grožđa, a za vrhunski babić od 20 i više gradi, cijena je 12 kuna za kilogram.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola...

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan...

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima...

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje...

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola na Jadriji

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan dijelio sadnice lavande i lovora

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima u napadu na Potkonje i Vrpolje

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje od sat vremena, a tako slasna

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...