" "
Više

    " "

    ‘Palačinke’ pune proteina: Jeftin ručak koji možete završiti za pet minuta

     

    Ne znate što biste kuhali ili si ponijeli kao užinu za posao? Poslužite se malim trikom i ukusno jelo završite za svega pet minuta.

    Napunute tortilju zdravim, ukusnim i svježim namirnicama koje će vas zasititi i dati vam dovoljno energije za ostatak dana.

    Obrok će biti gotov začas ako se poslužite gotovim tortiljama te grahom iz konzerve, piše portal Zadovoljna.

    SASTOJCI ZA ČETIRI OSOBE:
    4 velike tortilje od integralnog ili kukuruznog brašna
    200 grama ljubičastog kupusa
    1 mrkva
    1 mala konzerva graha od 400 ml
    1 zreli avokado
    50 g naribanog sira po želji
    2 žlice jabučnog octa
    1 žlica maslinova ulja
    1 luk (po želji)
    1 mala čili papričica (po želji)
    sol i papar po želji

    PRIPREMA:
    1. Naribajte kupus i mrkvu. Začinite ih jabučnim octom, maslinovim uljem, solju i paprom. Sve dobro promiješajte. Ako ste ljubitelj ljutih okusa, u povrće dodajte i malo svježih čili papričica.

    2. U drugoj posudi gnječilicom za krumpir sljubite kuhani grah i avokado. Toj smjesi dodajte naribani sir te luk po želji.

    Ako obrok pripremate za užinu na poslu, možda bi bilo bolje da preskočite luk.

    3. Namažite smjesu na bazi graha i avokada preko cijele tortilje te dodajte povrće. Ponovite postupak četiri puta.

    4. Zamotajte tortilje poput “palačinki”. Prerežite popola i poslužite, ili zamotajte u aluminijsku foliju i ponesite na posao. Dobar tek!

    SAVJET PLUS:
    Na ovakav način možete pripremiti bezbroj jela. U tortilju možete staviti tunu iz konzerve, majonezu i kukuruz šećerac s malo svježeg krastavca ili zelene salate. Upotrijebiti možete i ostatke pečene piletine, namaz humus od slanutka i sezama te bilo koju drugu vrstu kuhanog i svježeg povrća. Poigrajte se omiljenim okusima.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola...

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan...

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima...

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje...

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola na Jadriji

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan dijelio sadnice lavande i lovora

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima u napadu na Potkonje i Vrpolje

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje od sat vremena, a tako slasna

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...