" "
Više

    " "

    Recept za brze fritule koje se tope u ustima

     

    SASTOJCI ZA FRITULE:

    – 25 dag brašna
    – 1 veliko jaje
    – 200 g jogurta (tekućeg ili čvrstog)
    – 3 žlice šećera
    – 2 žlice rakije
    – 1 žlica ruma
    – 2 male žličice praška za pecivo
    – prstohvat soli
    – 1 litra ulja (za prženje)

    PRIPREMA FRITULA

    1. U jednoj posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo.

    2. U drugoj posudi istucite jaje sa šećerom i soli. Zatim dodajte rakiju i rum pa promiješajte, a nakon toga i jogurt.

    3. U dobivenu smjesu umiješajte brašno s praškom za pecivo.

    4. Stavite ulje u dublju i užu zdjelu za prženje. Ako imate samo široku zdjelu, onda vodite računa o količini ulja jer ćete je vjerojatno morati povećati. Fritule tijekom pečenja moraju plivati u ulju i nikako ne smiju dodirivati dno zdjele. Računajte i na to da pečenje može potrajati pa će se količina ulja smanjiti.

    5. Zagrijte ulje na srednjoj temperaturi. Ulje ne smije biti previše vruće jer se fritule onda neće napuhnuti, prebrzo će potamnjeti izvana i zagorjeti, a iznutra ostati gnjecave.

    6. Malom žličicom zagrabite malo smjese i uz pomoć druge male žličice polagano spustite u ulje. Ostavite prostora fritulama i nemojte previše puniti zdjelu kako bi se mogle lijepo pržiti sa svih strana i okretati se, piše Zadovoljna.hr

     

    SAVJET

    – Smjesu za fritule možete obogatiti raznim dodacima, a najčešći su to grožđice koje prethodno trebate namočiti u malo vode i ostaviti da odstoje pola sata. U smjesu možete naribati jednu jabuku koja će okusu fritula dati malo svježine i kiseline.

    – Slobodno u smjesu dodajte i neki začin po svom ukusu poput cimeta ili kardamoma.

    – Ako ste ljubitelj čokoladnog okusa, fritule nakon pečenja i hlađenja pospite s malo kakaa.

    – Fritule možete poslužiti i uz brzi sos od čokolade koji ćete napraviti otapanjem 15 dag tamne čokolade i nekoliko žličica maslaca na laganoj vatri.

    (Foto: Ilustracija)

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Prometna nesreća na Baldekinu. Nema ozlijeđenih ali ima...

    Iz Policijske uprave šibensko-kninske doznajemo da se danas oko 17 sati na Baldekinu u ulici Stjepana Radića dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom u...

    U Vodicama novi trgovački centar uskoro otvara svoja...

    Novi trgovački centar na Račicama, čiji je investitor 'Račice' d.o.o, otvorit će svoja vrata početkom kolovoza – piše InfoVodice. Centar će se prostirati na neto...

    HAK: U Kninu je prolaznost na završnom ispitu...

    Prema podacima Hrvatskog autokluba, u Kninu je prolaznost na završnom ispitu u autoškoli bolja nego u ostatku zemlje. Polaznici su, u prosjeku, nešto lošiji...

    Međunarodni liječnički simpozij u Šibeniku okupio pedesetak vodećih...

    Međunarodni liječnički simpozij 'Croatian Complication Course' održava se u Šibeniku od 3. do 5. svibnja, a tečaj ovog tipa, koji obuhvaća neurovaskularno područje, po...

    NAJNOVIJE

    Prometna nesreća na Baldekinu. Nema ozlijeđenih ali ima materijalne štete

    Iz Policijske uprave šibensko-kninske doznajemo da se danas oko 17 sati na Baldekinu u ulici Stjepana Radića dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom u...

    U Vodicama novi trgovački centar uskoro otvara svoja vrata na Račicama

    Novi trgovački centar na Račicama, čiji je investitor 'Račice' d.o.o, otvorit će svoja vrata početkom kolovoza – piše InfoVodice. Centar će se prostirati na neto...

    HAK: U Kninu je prolaznost na završnom ispitu u autoškoli bolja nego u ostatku zemlje

    Prema podacima Hrvatskog autokluba, u Kninu je prolaznost na završnom ispitu u autoškoli bolja nego u ostatku zemlje. Polaznici su, u prosjeku, nešto lošiji...

    Međunarodni liječnički simpozij u Šibeniku okupio pedesetak vodećih svjetskih neurokirurga i intervencijskih radiologa

    Međunarodni liječnički simpozij 'Croatian Complication Course' održava se u Šibeniku od 3. do 5. svibnja, a tečaj ovog tipa, koji obuhvaća neurovaskularno područje, po...