U suradnji s Veleučilištem u Šibeniku Udruga barmena BELI će u srijedu 30.04., u 13:00 sati, u dvorani A (Veleučilište), održati predavanje na temu bartendinga – što čini dobrog barmena, te njihova važnost u ugostiteljskom svijetu.
Nakon kratkog uvoda u kojem će predsjednik Udruge i barmen s dugogodišnjim iskustvom rada, u brojnim barovima i noćnim klubovima,Tomislav Biluš predstaviti Udrugu, slijedi izlaganje u kojem će uz pomoć primjera iz osobnog iskustva, objasniti koje je značenje barmena ili kako ih volimo popularno nazivati koktel majstora. Usporedit će barmensku scenu u Hrvatskoj s onom u drugim državama.Često nismo ni svjesni kakvu važnost ima dobar i obrazovan barmen, za ugostiteljski objekt u kojem radi, te koliko je bitna interakcija s gostom. Predočit će i načine na koje se može itekako unaprijediti rad restorana ili bara. S obzirom da Udruga nudi tečajeve za obuku barmena, objasnit će kako izgleda edukacija barmena u Hrvatskoj. Članovi Udruge će također na svojim primjerima iz prakse, govoriti o važnosti ulaganja u sebe i odlasku na razna predavanja, radionice i natjecanja. Naglasak će biti posebno na tome koliko dobar i kreativan barmen može pripomoći turističkoj ponudi, te predstaviti Hrvatski proizvod na međunarodnoj razini uz pomoć svojih originalnih kreacija.
Nakon toga slijedi praktični dio u kojem će Tomislav i njegovi kolege, na primjerima demonstrirati razliku između klasične pripreme koktela i flaira, te koja priprema bolje odgovara kojoj vrsti ugostiteljskog objekta.
Na samom kraju izlaganja, članovi će za sudionike predavanja pripremiti koktel iznenađenja sastavljen od hrvatskih proizvoda. Koktel pod nazivom Bluemanagerje posebno osmišljen za tu priliku, te će ga se moći i kušati.