" "
Više

    " "

    Šibenik domaćin novog izdanja Chef’s Stagea: 28 svjetskih chefova na idiličnim lokacijama pripremat će vrhunske delicije

     

    Šibenik će od 18. do 20. ožujka biti domaćin drugog po redu Chef’s Stagea, najznačajnijeg gastronomskog kongresa dosad održanog u Hrvatskoj. Na atraktivnim lokacijama od tvrđave sv. Mihovila pa sve do lokalnih otoka, hotela Solaris i restorana Pelegrini, čiji vlasnik Rudolf Štefan organizira kongres, velika imena svjetske kuhinje kuhat će i raspravljati o budućnosti hrvatske i regionalne gastronomije, njezine promocije u globalnom kontekstu i edukacije novih generacija hrvatskih kuhara, konobara i voditelja restorana.

    chef's stage
    Chef’s Stage/Facebook

    Na Chef’s Stage ove godine stiže čak 28 internacionalnih chefova, a među poznatim imenima svakako se izdvaja Ana Roš iz Hiše Franko, Massimo Botture Enrico Vignoli, Mira Uskoković iz njujorške slastičarne Gramercy Taverna, Švicarac Sven Wassmer, inače dobitnik i dvije Michelinove zvjezdice za restoran Silver. Tu je i Vinesh Johny, vodeći azijski slastičar te suosnivač Lavonne Academy of Baking Sciences & Pastry Arts – prve međunarodne akademije za pečenje u Indiji. Za svoj izuzetan rad i uspjeh u karijeri dobio je mnoge nagrade i priznanja, a posebno se ističe priznanje od Forbesa koji ga je uvrstio na listu ‘Forbes 30 under 30 Asia’ u kategoriji umjetnosti 2016. godine.

    Uz masterclassove, na kongresu će se održavati i panel diskusije, a kuhari će demonstrirati svoje vještine na terenu i promovirati na taj način domaće proizvođače hrane i vina. Među masterclassovima svakako se izdvaja i onaj koji će se održati u manastiru Krka gdje će Angelos Lantos, Ivan Erak i Vanja Puškar pripremati jela s pastrvom. Kuhari će spremati i baklave i školjke, dok će gala večere biti održane u Pelegriniju, kazalištu, Galeriji sv. Krševana.

    pelegrini-hrana-1

    Također, u sklopu Chef’s Stagea održat će se i šest gala večera otvorenih za javnost. Prvoga dana Ana Roš, Luka Košir i Sebastian Frank kuhat će u Pelegriniju, Sven Wassmer, Oliver Piras, Petra Jelenić i Enrico Vignoli priređuju večeru na brodu Casablanca, a Julia Jakšić, Christiano Costardi, Hrvoje Kroflin i Miroslav Uskoković kuhat će na tvrđavi Barone. Drugoga dana kongresa, na istim lokacijama kuhaju novi timovi, JRE reprezentaciju u Pelegriniju vode chefovi Pietro D’Agostino, Uwe Machreich, Jesus Monedero, Teo Fernetich, Marina Gaši, Saša Began i Ivan Badurina. Na brodu Casablanca u utorak će kuhati Maksut Askar, Jackson Wu, Rudi Štefan i Robert Hromalić, a na Baroneu Pedro Pena Bastos, Giulio Terrinoni, Anatoly Kazakov i Manuel Costardi.

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan...

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima...

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje...

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...

    FOTO Polaganjem vijenaca na Kninskoj tvrđavi obilježena 33....

    Na današnji dan,1. svibnja 1991. godine napadom, prijetnjama i izgonom stanovništva hrvatske nacionalnosti iz Knina i okolnih mjesta, započet je čin srpske pobune, zločina...

    NAJNOVIJE

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan dijelio sadnice lavande i lovora

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima u napadu na Potkonje i Vrpolje

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje od sat vremena, a tako slasna

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...

    FOTO Polaganjem vijenaca na Kninskoj tvrđavi obilježena 33. obljetnica napada na Potkonje i Vrpolje

    Na današnji dan,1. svibnja 1991. godine napadom, prijetnjama i izgonom stanovništva hrvatske nacionalnosti iz Knina i okolnih mjesta, započet je čin srpske pobune, zločina...