" "
Više

    " "

    Trofejni otac zaslužan je za barmenske trofeje sina

     

    Na nedavno održanom regionalnom natjecanju barmena u hotelu Kolovare samo četvero mladih barmena izborilo je prolazak na državno prvenstvo koje će se održati u travnju na Braču.

    Jedanaest natjecatelja svoje je znanje pokazalo kombinirajući različite sokove, napitke i dekoracije, a sve to začinili su atraktivnim ‘akrobacijama’ bocama i čašama. Šibenčani su imali svoja tri predstavnika koja su ostvarila izvrsne rezultate. Tomislav Stančić s osvojenim prvim i Camilla Corrieri s osvojenim trećim mjestom plasirali su se na državno prvenstvo, dok je Kristijan Grčić osvojio peto mjesto.

    I DJEVOJKA U FINALU

    -Ovo mi je druga godina da sam osvojio prvo mjesto na regionalnom natjecanju i stvarno sam prezadovoljan rezultatom. Sada slijedi državno prvenstvo gdje će biti jaka konkurencija i male nijanse će odlučivati o pobjedniku, što čini čar barmenskih natjecanja. Moja djevojka Camilla, također se plasirala na državno, a iza našeg uspjeha stoje sati i sati mukotrpnog vježbanja, ali i stručno oko mojeg oca Nediljka od kojeg mogu dobiti samo najbolje savjete-kazao nam je 24-godišnji Tomislav.

    Nediljko Stančić i njegov sin Tomislav ugostili su nas u njihovom Caffe baru ‘Mihovil’ i pobliže nas upoznali s barmenskim poslom.

    -Moja ‘barmenska priča’ traje već dugo. Član sam Hrvatske Udruge barmena od ’87. Sudjelovao sam na mnogim natjecanjima, tako sam bio međunarodni prvak Raba,Opatije, Dalmacije. U mojoj vitrini velik je broj pehara, ali i poznanstava koje sam stekao na natjecanjima. Došle su nove generacije i kao iskusan barmen odlučio sam prenijeti znanje novim naraštajima -priča Nediljko koji je nakon natjecateljskog dijela karijere postao sudac i učitelj.

    Danas Nediljko uči barmene na Učilištu ‘Izvor znanja’ u Vodicama, također jei sudac na natjecanjima, a najveći izazov mu je svakako prenijeti znanje na svog sina Tomislava.

    barmen tomislav nedjeljko stancic

    -Jedina želja bila mi je postati barmen, kao i moj otac. Što se ocjena tiče mogao sam upisati školu koju sam želio, ali srce je odlučilo. Nakon što sam završio školu, otvorili smo kafić, gdje svakodnevno radimo skupa i zaista uživamo u tome. Učimo jedan uz drugoga i radimo ono što doista volimo-priča Tomislav.

    Tomislav je student turističkog menadžmenta na šibenskom Veleučilištu te je jedan od odabranih stipendista Dogus grupe.

    -Menadžeri iz turske grupacije Doğuş odabrali su 24 studenta koji će ići na dvomjesečnu obuku u Marmaris hotel. Obuka traje od 15. svibnja do rujna, a osim stručne obuke, stipendija pokriva i sve troškove, džeparac i izlete. Nakon završene obuke, dobit ćemo ugovor o radu na godinu dana u hotelu Šibenik koji će dogodine otvoriti u Mandalini. To će zaista biti jedno super iskustvo za sve nas-navodi Tomislav.

    UPURNOST I VJEŽBA

    Često čujemo kako barmen može biti svako, no Tomislav i Nediljko razuvjerili su nas u ta nagađanja. Svakodnevno, kada radno vrijeme njihovog kafića završi, slijedi vježbanje za natjecanja.

    barmen tomislav stancic3

    -Otići na natjecanje i predstaviti svoj rad je najmanji problem, svakodnevno treba vježbati kako bi se ostvarili dobri rezultati. Osmisliti recepturu koktela, dekoraciju i na kraju uvježbati u što kraćem vremenu napraviti koktel. Suci gledaju izgled, miris i okus, sve tri stavke treba uskladiti-priča Tomislav, na kojeg se nadovezao njegov otac:

    -Ni sucima nije lako isprobavati koktele i ostati trijezan-kroz smijeh će Nediljko. Priznaje da je kao sudac jako strog. Primjera radi, ukoliko natjecateljima jedna kap iscuri iz čaše skidaju se tri boda, minuta prekoračenja nosi također minus bodove. Natjecatelji moraju misliti o čak 50-ak stavki prilikom izrade koktela.

    Tomislav i Nediljko također su jako vješti u kuhanju najukusnije kave u gradu, stoga ako niste još, preporučamo vam da posjetite caffe bar Mihovil i popijete kavu koja će vas ostaviti bez daha.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola...

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan...

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima...

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje...

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola na Jadriji

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan dijelio sadnice lavande i lovora

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima u napadu na Potkonje i Vrpolje

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje od sat vremena, a tako slasna

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...