" "
Više

    " "

    Desert bez grižnje savjesti: Brzi čokoladni kolač koji se neće lijepiti za bokove

     

    Spoj čokolade i torte mnogima je omiljeni desert, no ovakva slastica često je vrlo teška, zasitna i prepuna šećera i praznih kalorija. Želite li isprobati ekspresnu ‘light’ verziju popularne slastice, napravite dijetalni čokoladni kolač, piše portal Zadovoljna.

    SASTOJCI ZA ČOKOLADNI KOLAČ:

    1. skupina satojaka
    – 3/4 šalice brašna
    – 1 šalica šećera (bolje smeđeg ili kokosovog)
    – 2 pune žlice kakaa u prahu (gorkog)
    – 1 žličica soli
    – 1 žličica prašak za peciva
    – 3/4 žličice sode bikarbone

    2. skupina sastojaka
    – 1 jaje
    – 1/2 šalice mlijeka
    – 2 žlice ulja
    – 1 žličica ekstrakta vanilije
    – 1/2 šalice vode

    PRIPREMA ČOKOLADNOG KOLAČA:
    1. U zdjelu za miksanje stavite prvu skupinu sastojaka (brašno, šećer, kakao, sol, prašak za peciva i sodu bikarbonu).

    2. U posebnoj posudi izmiješajte sastojke iz druge skupine, dodajte ih prvima te sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu i glatku smjesu.

    3. Zagrijte pola šalice vode i kada zakuha dodajte je u smjesu te sve dobro izmiješajte.

    4. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, smjesu izlijte u kalup te pecite oko 30 do 40 minuta,

    Kolač narežite na 12 kriški kada se ohladi i poslužite. Svaka kriška ima 200 kalorija pa tako možete lakše kontolirati njihov unos.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola...

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan...

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima...

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje...

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola na Jadriji

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan dijelio sadnice lavande i lovora

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima u napadu na Potkonje i Vrpolje

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje od sat vremena, a tako slasna

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...