" "
Više

    " "

    Kesten i čokolada, zaljubljeni par: Recept za brzi kolač kojim ćete oduševiti goste

     

    Kada je u pitanju kesten, mnogi ovaj jesenski plod najviše vole jesti u varijanti pirea sa šlagom. Iako je pire od kestena sam za sebe ukusna slastica, možete ga iskoristiti i za izradu kolača. Najčešće od njega radimo filu, ali on je također sjajan dodatak biskvitu. U nastavku pronađite recept za ukusan i jednostavan kolač od kestena preliven čokoladnom glazurom.


    SASTOJCI ZA BISKVIT

    – 4 jaja
    – 50 dag pirea od kestena
    – 20 dag oštrog brašna
    – 10 dag šećera
    – 15 dag maslaca
    – 2 male žlice praška za pecivo
    – 4 žlice ruma
    – malo krušnih mrvica

    SASTOJCI ZA GLAZURU

    – 15 dag čokolade
    – 7 dag maslaca
    – 1 mala žlica suncokretovog ulja

    PRIPREMA

    1. Za početak pripremite određene namirnice i kalup za pečenje. Maslac rastopite na manjoj temperaturi. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo. Odaberite kalup za pečenje po svojoj želji (za kuglof, okrugli, standardni pravokutni), premažite ga s malo maslaca i posipajte krušnim mrvicama.

    2. Razlupajte jaja, ubacite u njih šećer i miksajte nekoliko minuta tj. dok se smjesa ne udvostruči i postane svijetla. Zatim jajima i šećeru dodajte rastopljen i malo rashlađen maslac. Dodajte pire od kestena, rum i sve promiješajte kuhačom ili špatulom. Naposljetku u smjesu umiješajte brašno s praškom za pecivo.

    3. Ulijte smjesu u kalup, stavite ga u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva i pecite otprilike 30 minuta. Biskvit je gotov kada se počne odvajati od kalupa, a kako biste bili sigurni da je uistinu pečen iskoristite dobar stari trik s čačkalicom ili nožem. Zabodite ih u sredinu i ako su suhi te na njima nema vlažnih ostataka smjese – izvadite kolač iz pećnice. Zatim ga pustite da se ohladi.

    4. Kada je kolač hladan, napravite glazuru. U zdjelu natrgajte čokoladu na kockice, maslac narežite na tanke listiće i ubacite te dodajte žlicu ulja. Stavite sve na laganu vatru i zagrijavajte uz miješanje. Kada se čokolada i maslac rastope te lijepo povežu, maknite glazuru s vatre i prelijte je preko kolača.

    Izvor: Zadovoljna.hr

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Znate li što i kako možete kompostirati? Zeleni...

    Biootpad je biološki razgradiv otpad iz vrtova i parkova, kuhinjski otpad iz kućanstva, restorana, ugostiteljskih i maloprodajnih objekata, te sličan otpad iz proizvodnje prehrambenih...

    Održani okrugli stolovi o energetskoj učinkovitosti i povećanju...

    Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta iz Murtera uz podršku Društva za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) iz Zagreba, prošlog...

    Prometna nesreća na Vidicima kod Zamka. Vozač motocikla...

    Iz Policijske uprave šibensko-kninske doznajemo da se danas oko 14.10 sati na Vidicima pored caffe bara Zamak dogodila prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo...

    Program 13. Sajma agroturizma Šibensko-kninske županije u Skradinu

    Svečano otvaranje 13. Sajma agroturizma Šibensko-kninske županije bit će održano u utorak, 30. travnja u Kulturnom centru Skradin u 10 sati. Sajam organiziraju Šibensko-kninska županija...

    NAJNOVIJE

    Znate li što i kako možete kompostirati? Zeleni grad Šibenik donosi detaljne upute

    Biootpad je biološki razgradiv otpad iz vrtova i parkova, kuhinjski otpad iz kućanstva, restorana, ugostiteljskih i maloprodajnih objekata, te sličan otpad iz proizvodnje prehrambenih...

    Održani okrugli stolovi o energetskoj učinkovitosti i povećanju vidljivosti energetskih i klimatskih politika

    Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta iz Murtera uz podršku Društva za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) iz Zagreba, prošlog...

    Prometna nesreća na Vidicima kod Zamka. Vozač motocikla zatražio liječniku pomoć

    Iz Policijske uprave šibensko-kninske doznajemo da se danas oko 14.10 sati na Vidicima pored caffe bara Zamak dogodila prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo...

    Program 13. Sajma agroturizma Šibensko-kninske županije u Skradinu

    Svečano otvaranje 13. Sajma agroturizma Šibensko-kninske županije bit će održano u utorak, 30. travnja u Kulturnom centru Skradin u 10 sati. Sajam organiziraju Šibensko-kninska županija...