" "
Više

    " "

    Rudi Štefan povezao francusku i hrvatsku kuhinju usred Pariza. Meni je bio slavlje za nepce

     

    Šibenski chef Rudolf Štefan, vlasnik restorana Pelegrini koji je ovjenčan jednom Michelinovom zvjezdicom, prošli tjedan je predstavljao hrvatsku gastronomiju na ekskluzivnoj Croatia full of live večeri u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i Michelin guide.

    S njime je jela pripremala i proslavljena francuska kuharica Stephanie Le Quellec, a večera je bila u restoranu La Scene koji također ima jednu Michelinovu zvjhednicu. Meni osmišljen od strane chefova za ovu priliku naslanja se stoljetnu povezanost francuske kuhinje s hrvatskom na koju je imala veliki utjecaj.

    41965064_10155442477411086_3869827729117413376_n

    Hrvatsku stranu menija pripremali su chef Rudolf Štefan i njegov sous-chef Jakov osobno, a uključivala je pršut i pidoće u tempuri, kao amuse-bouche i pozdrav iz Šibenika – grada pidoća i okolice poznate po pršutu.

    Nadalje, na meniju su bili teleći ćevapčići kao poveznica s turskim utjecajima, lagano temperirana rolana teletina s gorušicom, paprikom i krastavcima, domaći njoki s crnilom od sipe i kavijarom na šibenskim pidoćama.

    Pelegrinijeva interpretacija hrvatskog klasika ‘teletine ispod peke’ je također bila na jelovniku, kao i hrvatska verzija francuskog ‘ile flottantea’, odnosno kako se po dalmatinski reklo – paradižot, odnosno šnenokle – jelo koji je pravi primjer utjecaja i poveznice između dviju kuhinja.

    41954798_10155442477511086_2410023754580099072_n

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola...

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan...

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima...

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje...

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola na Jadriji

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan dijelio sadnice lavande i lovora

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima u napadu na Potkonje i Vrpolje

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje od sat vremena, a tako slasna

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...