" "
Više

    " "

    Recept za 5: Salata od zanemarene namirnice koja čini čuda za liniju

     

    Koraba je u hrvatskim domaćinstvima najčešći dodatak juhama i varivima. Od nje se mogu pripremati pirei, može se ispeći na roštilju kao prilog mesu i ribi ili jesti sirova. U sirovom obliku ima najviše vitamina C, koji snaži imunitet, pojačava apsorpciju željeza te povoljno djeluje na probavni sustav.

    Ona je korjenasta biljka iz porodice kupusnjača, a okusom podsjeća na bijelu repu. U stotinu grama korabe nalazi se tek 30-ak kalorija, pa možemo reći da je riječ o pravoj saveznici dijetalne prehrane koja jamči gubitak kilograma.

    Donosimo vam jednostavan recept za salatu s ovom ljetnom namirnicom koju svakako treba uvrstiti na jelovnik.

    Brza ljetna salata s korabom: 
    – 1 veća glavica korabe
    – ¼ glavice ljubičastog kupusa
    – 2 mrkve
    – ½ pola crvenog luka
    – 1 kisela jabuka
    – ½ limuna
    – maslinovo ulje
    – sol i papar
    Priprema: 

    1. Ogulite korabu i naribajte je na tanke trake. Naribajte i očišćene mrkve, kupus i luk. Dobro promiješajte.

    2. Jabuku operite pa izrežite na tanke trake te pokapajte s nekoliko kapi iscijeđenog limunova soka da ne potamni.

    3. Od ostatka limunova soka, maslinova ulja, soli i papra napravite dresing za salatu. Sve zajedno dobro promiješajte. Poslužite uz ribu ili meso s grila, savjetuje portal Zadovoljna

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola...

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan...

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima...

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje...

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola na Jadriji

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan dijelio sadnice lavande i lovora

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima u napadu na Potkonje i Vrpolje

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje od sat vremena, a tako slasna

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...