" "
Više

    " "

    Čas posla: Hrskavi krumpiri iz tave s češnjakom i peršinom

     

    Pečeni krumpir odličan je prilog mesnim jelima ili onima od ribe, a uz odgovarajuću salatu može se pretvoriti i u glavno jelo kojemu neće nitko odoljeti.

    Ovo je španjolski tradicionalni recept za dvostruku termičku obradu krumpira. Za njegovu pripremu najbolje je iskoristiti krumpir bogat škrobom, poput našeg ličkog, jer će takav krumpir ponuditi najviše okusa, piše Zadovoljna.hr.

    Sastojci za 4 do 6 osoba

    1,5 kg krumpira
    70 g svježeg peršina
    2 veća češnja češnjaka
    70 ml maslinova ulja
    2 žlice maslaca
    1 manji limun
    sol i papar po želji

    Priprema

    1. Ogulite i očistite krumpire, pa ih narežite na kocke jednake veličine. Stavite ih kuhati u veliki lonac s hladnom vodom.

    2. Dobro posolite vodu i na umjereno visokoj temperaturi pustite da zavrije. Kuhajte ih oko 20 do 25 minuta dok ne omekšaju.

    3. U maloj zdjeli pomiješajte nasjeckani peršin i češnjak.

    4. Ocijedite vodu od kuhanog krumpira i dobro ih posušite.

    5. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, pa dodajte krumpire te ih povremeno protresite. Krumpire pecite oko pet minuta dok korica ne postane zlatno-smeđa i hrskava.

    6. U krumpire dodajte kombinaciju češnjaka i peršina, dobro promiješajte da se sljube okusi i pustite da aromatiziraju krumpire jednu do dvije minute. Nakon toga dodajte maslac, posolite i popaprite po želji.

    7. Kad su krumpiri gotovi, preko njih naribajte koricu jednog manjeg limuna. Upotrijebite nešpricani i organski uzgojeni limun. Dobar tek!

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Ovog ljeta pet svjetskih DJ zvijezda dolaze u...

    Jedan od najjačih britanskih techno festivala Terminal V ovog ljeta dolazi u Hrvatsku. Na prvom hrvatskom izdanju festivala koje će se održati u Blissful...

    Promocija nove zbirke pjesama ‘Deset dugih dana’ autorice...

    Ispred kluba Azimut u Šibeniku u subotu, 18. svibnja u 11 sati književnica Maja Klarić predstavit će svoju novu zbirku pjesama 'Deset dugih dana'. 'Vrijeme...

    Susret s građanima u Azimuta: Inovacije i prometno-prostorna...

    U organizaciji Grada Šibenika i ODRAZ- a (Održivi razvoj zajednice) a u okviru projekta SPINE – pametne inicijative u javnom prijevozu za klimatski neutralne...

    Krajem svibnja na Tvrđavi sv. Mihovila dodjela gimnazijskih...

    Jubilarno 20. izdanje dodjele gimnazijskih nagrada ANTUN bit će održano 31. svibnja 2024. na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku u 21 sat. Podsjetimo, prošla su...

    NAJNOVIJE

    Ovog ljeta pet svjetskih DJ zvijezda dolaze u Tisno na festival Terminal V

    Jedan od najjačih britanskih techno festivala Terminal V ovog ljeta dolazi u Hrvatsku. Na prvom hrvatskom izdanju festivala koje će se održati u Blissful...

    Promocija nove zbirke pjesama ‘Deset dugih dana’ autorice Maje Klarić

    Ispred kluba Azimut u Šibeniku u subotu, 18. svibnja u 11 sati književnica Maja Klarić predstavit će svoju novu zbirku pjesama 'Deset dugih dana'. 'Vrijeme...

    Susret s građanima u Azimuta: Inovacije i prometno-prostorna poboljšanja u Šibeniku

    U organizaciji Grada Šibenika i ODRAZ- a (Održivi razvoj zajednice) a u okviru projekta SPINE – pametne inicijative u javnom prijevozu za klimatski neutralne...

    Krajem svibnja na Tvrđavi sv. Mihovila dodjela gimnazijskih nagrada ‘ANTUN’

    Jubilarno 20. izdanje dodjele gimnazijskih nagrada ANTUN bit će održano 31. svibnja 2024. na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku u 21 sat. Podsjetimo, prošla su...