" "
Više

    " "

    Ručak za 10 kuna: Recept od 3 sastojka koja svi imamo u hladnjaku

     

    Prabaka, baka i majka Clara na svom je YouTube-kanalu s gledateljima diljem svijeta podijelila najjednostavnije recepte koji su obilježili njezinu mladost.

    Upravo ta jela pripremala joj je majka tijekom velike ekonomske krize (velike depresije) koja je obilježila početak 30-ih godina prošlog stoljeća, kada je vladalo veliko siromaštvo i nestašica.

    “Jela iz prošlosti bake Clare opisuju jednostavne, jeftine i svima dostupne namirnice pripremljene na brz i ukusan način

    Iako je simpatična kuharica umrla u 97. godini života, recepti koje je pred kamerama pripremala gotovo do samoga kraja života popularniji su no ikad, a u njima uživaju njezini brojni fanovi diljem svijeta.

    Jela bake Clare opisuju jednostavne, jeftine i svima dostupne namirnice pripremljene na brz i ukusan način, a mi vam donosimo ručak od 3 sastojka u kojem će uživati klinci i odrasli, a za koje vam treba svega 10 kuna, prenosi zadovoljna.hr

    RUČAK ZA 10 KUNA

    Sastojci:
    – 2 veća krumpira
    – 1 glavica većeg luka
    – 1 paket hrenovki (2 do 4 komada)

    “U ukusnom ručku s krumpirom, lukom i hrenovkama će uživati veliki i mali, a košta svega 10 kuna

    Priprema:
    1. Krumpir i luk ogulite i narežite na manje kockice.

    2. U duboku tavu stavite ulje, dodajte krumpir i luk te ga posolite i popaprite.

    3. Pirjajte na srednjoj vatri te kuhačom svako toliko okrenite sastojke.

    4. Po želji dodajte žlicu pelata ili nekog drugog umaka od rajčice.

    5. Hrenovke narežite na kolutiće, a kada se krumpir zapeče, ubacite ih u tavu te nastavite s pirjanjem i okretanjem.

    6. U tavu dodajte i malo vode te nastavite pirjati još par minuta.

    7. Kada voda ispari, a krumpir omekša – jelo je gotovo.

     

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola...

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan...

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima...

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje...

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola na Jadriji

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan dijelio sadnice lavande i lovora

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima u napadu na Potkonje i Vrpolje

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje od sat vremena, a tako slasna

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...