" "
Više

    " "

    Jednostavan, ukusan i brz ručak za više slobodnog vremena

     

    Pun vam je kufer kuhanja i nakuhavanja za vikend, a toliko drugih stvari bi mogli obaviti uz jedan brzinski pripremljeni ručak. Na portalu Pun kufer ima svega pa i recept za odličnu zapečenu tjesteninu sa sirom.

    Sastojci:

    Pakiranje tjestenine
    2 žlice maslaca
    2 žlice brašna
    2 šalice mlijeka
    ½ žličice soli
    ½ žličice svježeg papra
    ¼ žličice mljevene crvene paprike
    300 g Cheddar sira

    Priprema:

    1. Skuhajte tjesteninu po uputama na pakiranju.
    2. Rastopite maslac u velikoj tavi na laganoj vatri, umutite brašno dok smjesa ne postane glatka i miješajte bez prestanka dvije minute. Postupno dodajte mlijeko i kuhajte miješajući pet minuta, sve dok se ne zgusne.
    3. Maknite s vatre. Umiješajte sol, crni papar, crvenu papriku, dvjesto grama sira i tjesteninu. Ako nemate Cheddara, upotrijebiti možete i neki drugi topljivi sir.
    4. Prebacite tjesteninu u vatrostalnu posudu, a na vrh stavite preostali sir.
    5. Pecite na 200 Celzijevih stupnjeva 20 minuta. Nakon vađenja iz pećnice za još sočniji rezultat možete sve posuti parmezanom. Neka odstoji deset minuta prije posluživanja.

    Dobar tek!

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola...

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan...

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima...

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje...

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola na Jadriji

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan dijelio sadnice lavande i lovora

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima u napadu na Potkonje i Vrpolje

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje od sat vremena, a tako slasna

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...