" "
Više

    " "

    Trik kojim ćete zaustaviti prejedanje

     

    NARUČILI ste pizzu ili ste jedva dočekali skuhano jelo da krenete jesti i prije nego što ste trepnuli već ste pojeli tri kriške pizze, ili pun tanjur svega – s kruhom, sokom, salatom i još jednom dodatnom šnitom kruha da poližete tanjur.

    U nekoliko minuta natrpali ste se i napuhnuli kao žabe, a da zapravo uopće niste pojeli baš toliko mnogo. Ili jeste?

    Ako se ponekad zaista prejedate na ovakav način, brzo i relativno često, pa vam bude teško uopće se pokrenuti, a kamoli krenuti na vježbu da malo tih kalorija potrošite – dijetetičari vam poručuju: “Prestanite!”

    To je jedan od masovnijih problema pretilosti u svijetu jer nije sve samo u lošoj ishrani.

    Brzinsko prejedanje obično prevelikih porcija vode kratkoročnom prejedanju, zatim težini i prenapuhnutosti, a o debljanju da i ne govorimo.

    Dijetetičari stoga za vas imaju samo jedan trik: Pojedite do pola, odložite vilicu, uzmite si pauzu od nekoliko minuta. Ako vam je teško ostati sjediti uz tanjur, prošećite po čašu s vodom, popijte malo. Nije zgorega ni koji put dublje udahnuti, čak si i uzeti pauzu za malo meditativnog disanja jer će zrak potaknuti metabolizam i vaš će vam organizam nakon toga javiti koliko je i je li više uopće gladan.

    Naime, do tada će vaša probava već početi raditi pa će slati mozgu signale o sitosti.
    Vrlo jednostavno i vrlo učinkovito, jer ljudi, posebnu kada su jako gladni, često znaju pojesti puno više nego što im treba.

    Izvor: index.hr

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan...

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima...

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje...

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...

    FOTO Polaganjem vijenaca na Kninskoj tvrđavi obilježena 33....

    Na današnji dan,1. svibnja 1991. godine napadom, prijetnjama i izgonom stanovništva hrvatske nacionalnosti iz Knina i okolnih mjesta, započet je čin srpske pobune, zločina...

    NAJNOVIJE

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan dijelio sadnice lavande i lovora

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima u napadu na Potkonje i Vrpolje

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje od sat vremena, a tako slasna

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...

    FOTO Polaganjem vijenaca na Kninskoj tvrđavi obilježena 33. obljetnica napada na Potkonje i Vrpolje

    Na današnji dan,1. svibnja 1991. godine napadom, prijetnjama i izgonom stanovništva hrvatske nacionalnosti iz Knina i okolnih mjesta, započet je čin srpske pobune, zločina...