" "
Više

    " "

    Recept za proljetnu roladu od jagoda od samo nekoliko sastojaka

     

    Sezona jagoda u punom je jeku. Ako ste u potrazi za desertom u koji ćete ubaciti omiljeno proljetno voće, portal Zadovoljna.hr donosi najjednostavniji recept za roladu od jagoda nakon koje će vaši ukućani lizati prste i tražiti repete.

    TIJESTO:

    4 jaja

    4 velike žlice brašna

    4 velike žlice šećera

    NADJEV:

    slatko vrhnje

    jagode

    PRIPREMA: Upalite pećnicu na 180 °C. Odvojite bjelanjke od žutanjaka. U žutanjke dodajte šećer i izmiksajte. U drugoj zdjeli napravite snijeg od bjelanjaka.

    Naizmjence u smjesu žutanjaka i šećera dodajte po žlicu brašna i snijega pa lagano i sporo umiješajte u smjesu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite pripremljeno brašno i snijeg. Smjesa će na početku biti gušća, a na kraju rjeđa i pomalo pjenušava.

    Plitki limeni pleh obložite papirom za pečenje. Izlijte smjesu u pleh i lagano je rasporedite špatulom ili žlicom. Stavite smjesu u pećnicu i pecite maksimalno 10 minuta. Kada površina tijesta bude zlatna, tijesto je gotovo.

    Čim tijesto izvadite iz pećnice prebacite ga na čistu kuhinjsku krpu, strana na kojoj je papir mora biti gore tj. gledati ‘prema vama’. Kuhinjskim kistom i vodom navlažite papir za pečenje jer ćete ga tako lakše skinuti s tijesta. Lagano prstima povlačite papir dok ga u potpunosti ne uklonite, a zatim tijesto zarolajte u krpu i pustite da se malo ohladi.

    Jagode operite, očistite i narežite na komadiće željene veličine. Slatko vrhnje mikserom ‘istucite’ u šlag. Odmotajte ohlađeno tijesto, premažite šlagom na koji ćete potom poslagati narezane jagode i ponovno zarolajte. Gotovu roladu izvana po želji možete posipati šećerom u prahu ili šlagom.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola...

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan...

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima...

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje...

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola na Jadriji

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan dijelio sadnice lavande i lovora

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima u napadu na Potkonje i Vrpolje

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje od sat vremena, a tako slasna

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...