" "
Više

    " "

    Taste the Mediterranean u Šibenik dovodi svjetski poznate kuhare okrunjene Michelinovim zvjezdicama

     

    Po prvi put u Hrvatskoj na jednoj gastronomskoj manifestaciji  gostuje plejada poznatih  chefova okrunjenih Michelinovim zvjezdicama te drugim uglednim kulinarskim titulama.

    Riječ je o festivalu Taste the Mediterranean/Okusi Mediteran koji će se održati u Šibeniku 26.-29.05.2016. U Šibeniku će se tako okupiti poznati chefovi iz Francuske, Italije i Maroka, ali i poznati domaći kuhari. Samo neka od imena su Lionel Levy (Francuska, Michellin *), Guillaume Sourrrieu (Francuska, Michelin *), Marco Stabile (Italija, Michelin *), Issam Rhachi (chef godine Mandarin Oriental, Maroko), Emmanuel Perrodin ( Francuska), Olivier Grouard ( Francuska), Ippei Uemura (Francuska/Japan), Fabricio Vežnaver (Pergola, Zambratija), Vesna Miletić ( ResTač,Zagreb), Vjeko Bašić ( Konoba Boba, Murter), Ante Božikov ( Konoba Opat, Kornat).

    hrana

    Jedan od chefova koji dolazi na ovogodišnji festival Taste the Mediterranean je i poznati talijanski Chef Marco Stabile, iz slavne gastronomske regije Toskane. Chef Stabile okrunjen je s jednom Michelinovom zvijezdicom i glavni je chef restorana Ora d’ Aria, u Firenci. Zanat je ispekao u najfinijim talijanskim kuhinjama kao što su „Baghino“ u Pratu, „Il Salotto del Chianti“,  „Osteria di Passignano“ u vlasništvu obitelji Antinori, „Cavaliere dl Castello di Gabbiano“, „Il Paese dei Campanelli“ i „Il Chiasso dei Portici“. Prije otvaranja  restorana Ora d’ Aria, u kojem je suvlasnik i glavni chef, radio je u restoranu „Arnolfo“ u Colle Val d’ Elsa ( Michellin **) kao desna ruka neponovljivom Gaetanu Trovatu. Marco je povremeni predavač na slavnim kulinarskim školama Jesi, Montectini Terme i Academia del Gusto. Chef Stabile ujedno je i predsjednik talijanske branše Udruge JRE (Jeunes Restaurateurs d’Europe), a Michellinovu zvjezdicu dobio je u studenom 2011.godine.

    Detaljni program festivala izlazi sljedeći tjedan i molimo sve zainteresirane kuhare da na vrijeme osiguraju svoje mjesto ekskluzivnoj edukaciji za hrvatske kuhare koja će se održati na tvrđavi Barone u petak 27. svibnja 2016.

    Još jednom, pozivamo sve male proizvođače maslinova ulja, sira, pršuta, slastica te drugih autohtonih dalmatinskih proizvoda da se pridruže na Mediteranskom trgu ( trg Pavla Šubića).

    Više informacija na www.tastethemediterranean.eu

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola...

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan...

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima...

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje...

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola na Jadriji

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan dijelio sadnice lavande i lovora

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima u napadu na Potkonje i Vrpolje

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje od sat vremena, a tako slasna

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...