" "
Više

    " "

    IDEJA ZA RUČAK: Lazanje od bundeve

     

    Bundeva je iznimno hranjiva namirnica i kao takva trebala bi što češće biti na vašem stolu. Ako ste k tome i ljubitelj talijanskih specijaliteta, ovo je pravi recept za vas. Lazanje s bundevom iznimno su ukusne, bogate začinima i hranjive.
    Sastojci:
    150 g leće
    4 dl juhe od povrća
    1 list lovora, 2 grančice timijana
    50 g crvenog luka
    200 g mrkve, 100 g celera, 150 g poriluka
    350 g očišćene bundeve
    2 žlice maslinovog ulja
    4 žlice koncentrata rajčice
    1 dl juhe od povrća
    1-2 žlice crvenog vinskog octa
    2-3 žlice umaka od soje
    sol, papar, malo muškatnog oraščića
    1/2 čajne žličice korijandera
    2 žlice origana, 1 žlica timijana
    250 g tijesta za lazanje
    50 g ribanog sira
    2 žlice sjemenki buče
    Umak
    30 g pšeničnog brašna
    2,5 dl mlijeka
    2,5 dl juhe od povrća
    sok od limuna
    1/2 čajne žličice kurkume
    sol i papar
    malo muškatnog oraščića
    10 g maslaca
    Priprema
    1. Leću močite nekoliko sati u juhi od povrća. Dodajte timijan i lovorov list, kuhajte 10 minuta na lagnoj varti i ostavite da leća nabubri. Leću ocijedite i uklonite timijan i lovorov list.
    2. Crveni luk, mrkvu i celer narežite na kockice, poriluk na rezance, a bundevu na štapiće. Crveni luk propirjajte na maslinovom ulju, dodajte mrkvu, celer, poriluk, bundevu i koncentrat rajčice, prelijte juhom od povrća i pokriveno kuhajte 5-10 minuta.
    3. U smjesu umiješajte leću, vinski ocat, umak od soje, sol, papar, muškatni oraščić, korijandar, origano i timijan.
    4. Za pripremu umaka propržite brašno bez masnoće, ohladite, umiješajte juhu od povrća i mlijeko, i kuhajte 2 minute. Nakon što pokriveno odstoji 10 minuta, umiješajte limunov sok, kurkumu, sol, papar, muškatni oraščić i maslac.
    5. Tijesto za lazanje skuhajte prema uputama i ocijedite. U namašćenu posudu za pečenje stavite red tijesta, red smjese i red umaka, i tako sve dok ne potrošite sve sastojke. Lazanje prelijte preostalim umakom, pospite ribanim sirom i krupno mljevenim sjemenkama bundeve, te pecite na temperaturi od 200 °C dok se ne stvori zlatna korica.

    DOBAR TEK!

    Izvor: Net.hr

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Carević u prvi plan opet gurnuo igrače, ali...

    Pjevalo se travnjaku i tribinama Šubićevca nakon 2:0 pobjede nad Jarunom, kojom su nogometaši Šibenika zasjeli na prvo mjesto 1.NL. Bio je to deseti...

    FOTO Svečano otvorena 14. Smotra folklora naše županije

    Svečanim mimohodom folklornih skupina s Poljane počela je danas 14. Smotra folklora Šibensko-kninske županije. Smotra je otvorena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku, a u...

    Upoznajte svoj budući osmijeh-Dani otvorenih vrata Cirkonij Centra...

    Upoznajte svoj budući osmijeh u prostoru u kojem se dental i umjetnost susreću uz pjenušac i dobro društvo! Želite li u samo pet minuta doznati...

    Četiri razloga zašto reći ne kumstvu na krstitkama,...

    Nepristojno je odbiti kumstvo - tako glasi uvriježeno mišljenje mnogih ljudi. Međutim, postoji više razloga zbog kojih bi to trebala biti sasvim normalna pojava...

    NAJNOVIJE

    Carević u prvi plan opet gurnuo igrače, ali njegov doprinos ne može se i ne smije ignorirati

    Pjevalo se travnjaku i tribinama Šubićevca nakon 2:0 pobjede nad Jarunom, kojom su nogometaši Šibenika zasjeli na prvo mjesto 1.NL. Bio je to deseti...

    FOTO Svečano otvorena 14. Smotra folklora naše županije

    Svečanim mimohodom folklornih skupina s Poljane počela je danas 14. Smotra folklora Šibensko-kninske županije. Smotra je otvorena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku, a u...

    Upoznajte svoj budući osmijeh-Dani otvorenih vrata Cirkonij Centra  

    Upoznajte svoj budući osmijeh u prostoru u kojem se dental i umjetnost susreću uz pjenušac i dobro društvo! Želite li u samo pet minuta doznati...

    Četiri razloga zašto reći ne kumstvu na krstitkama, krizmama i vjenčanjima

    Nepristojno je odbiti kumstvo - tako glasi uvriježeno mišljenje mnogih ljudi. Međutim, postoji više razloga zbog kojih bi to trebala biti sasvim normalna pojava...