" "
Više

    " "

    Edukacija o dizajnu i implementaciji projekata EU za mlade u Šibeniku

     

    Prva edukacija usavršavanja mladih poduzetnika u sklopu projekta Urbanog inkubatora bit će održana od 14. do 18.09. 2015. Edukacija o dizajnu i implementaciji projekata EU za mlade u kreativnim industrijama namijenjena je dizajnerima, arhitektima, programerima, oglašivačima, izdavačima, umjetnicima ali i svima koji imaju interesa za navedenu tematiku.

    Prva edukacija pod nazivom Dizajn i implementacija EU projekata, u sklopu šibenskog coworking projekta Urbanog inkubatora i poslovnog usavršavanja mladih, održat će se od 14. do 18. rujna u prostorijama Gradske knjižnice Jurja Šižgotrića u Šibeniku. Predavanja će biti interaktivnog karaktera i u cilju edukacije na način da svaki polaznik ima vremena izložiti svoja pitanja, dvojbe ili situaciju u kojoj se nalazi te da u mentorstvu s predavačem iznađe rješenje.

    Predavanje prvog dana edukacije počinje u ponedjeljak, 14. rujna u 13 sati i s pauzama za odmor traje do 18 sati. Na prvom danu naglasak će biti stavljen na europske fondove i programe iz kojih se financiraju projekti upravo iz područja kreativnih industrija kako bi polaznici dobili detaljniju predodžbu o tome koje aktivnosti se mogu financirati, iz kojih izvora i pod kojim uvjetima.

    Drugi dan edukacije bit će održan u utorak, 15. rujna od 12 sati i na njemu će se polaznici upoznati s natječajnom dokumentacijom i metodologijom pripreme za natječaje gdje se prolazi kroz proces osmišljavanja ideje do razrade aktivnosti te konceptom vremenskog planiranja, izrade logičke matrice i pripreme proračuna. Osim toga, prisutni će moći naučiti i kako pronaći natječaj na koji se njihov projekt može prijaviti.

    U srijedu, 16. rujna u 12 sati započinje treći dan edukacije, rezerviran za detaljnije upoznavanje s logičkom matricom, alatom kojim se služi kako bi se od ideje stvorio provediv projekt s konkretnim pokazateljima. S obzirom na to da je logička matrica dio natječajne dokumentacije, cjelodnevno izlaganje će biti posvećeno učenju natječajnog jezika, pravilima pri ispunjavanju logičke matrice i načinu na koji je pravilno interpretirati.

    Nakon toga, u četvrtak, 17. rujna s početkom u 12 sati, posebno predavanje će se odnositi na izradu troškovnika i pravilno kompletiranje Prijavnog obrazca B kao obveznog dijela natječajne dokumentacije za prijavu projekta na fondove Europske unije.

    Zadnji dan edukacije određen je za prikaz provedbe i vrednovanja projekta na primjeru studije slučaja, u petak, 18. rujna u 9 sati. Na ovom predavanju, polaznici će se upoznati s okolnostima provedbe projekta u stvarnosti nakon odobravanja financiranja, administrativnim zahtjevima Europske unije koji se moraju ispoštovati kao i kako uspješno privesti projekt kraju.

    Sva predavanja će se održati u prostorijama Gradske knjižnice, a radi lakšeg praćenja mole se zainteresirani da sa sobom ponesu prijenosno računalo ili tablet.

    O EDUKATORU:

    Predavačica edukacije Dizajn i implementacija EU projekata je Maja Krznarić iz zagrebačke konzultantske tvrtke Aidos. Dosad je radila na projektima promocije i edukacije o mogućnostima osoba s motoričkim teškoćama; ENPSYGE, dvogodišnji projekt sufinanciran iz programa unije Lifelong Learning Programme; kao voditeljica projekta Additive Technologies for the SMEs pri Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu; kao asistent na projektu CEEStructHealth, te u provedbi projekta GeoMapping. Trenutno radi u Strojarskoj tehničkoj školi Fausta Vrančića kao voditeljica projekta Modernizacija školskog kurikuluma srednjih strukovnih škola Grada Zagreba i Zagrebačke Županije – Aditivne tehnologije koji sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda. Također je aktivna kao vanjski stručnjak za nabave i administraciju na nekoliko projekata koje sufinancira Europska Unija.

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Dječji vrtić ‘Osmijeh’: 20 godina radosti, učenja i...

    Danas se u prostorijama Dječjeg vrtića 'Osmijeh' u društvu djece i zaposlenika te ustanove obilježila okrugla 20. obljetnica postojanja vrtića. Podsjetimo, Dječji vrtić 'Osmijeh' počeo...

    Kazalište u subotu domaćin 14. Smotre folklora Šibensko-kninske...

    U organizaciji Šibensko-kninske županije i u suradnji s Hrvatskim saborom kulture u subotu, 4. svibnja u 19.30 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku...

    Zeleni grad na Jadriji zasadio 25 novih tamarisa...

    Zeleni grad Šibenik nastavlja sa sadnjom i uređenjem zelenih površina u gradu i izvan njega. Novih 25 stabala Tamarix tetrandra zasadili su radnici Zelenog grada...

    NAJNOVIJE

    Dječji vrtić ‘Osmijeh’: 20 godina radosti, učenja i zajedništva

    Danas se u prostorijama Dječjeg vrtića 'Osmijeh' u društvu djece i zaposlenika te ustanove obilježila okrugla 20. obljetnica postojanja vrtića. Podsjetimo, Dječji vrtić 'Osmijeh' počeo...

    Kazalište u subotu domaćin 14. Smotre folklora Šibensko-kninske županije

    U organizaciji Šibensko-kninske županije i u suradnji s Hrvatskim saborom kulture u subotu, 4. svibnja u 19.30 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku...

    Zeleni grad na Jadriji zasadio 25 novih tamarisa od glavnog mula prema kabinama

    Zeleni grad Šibenik nastavlja sa sadnjom i uređenjem zelenih površina u gradu i izvan njega. Novih 25 stabala Tamarix tetrandra zasadili su radnici Zelenog grada...