Sinoć su u Smaragdnoj dvorani zagrebačkog hotela Esplanade dodijeljene nagrade za najbolje na domaćoj restoranskoj sceni u sklopu 11. izdanja najpoznatijeg hrvatskog gastronomskog izbora Dobri restorani. Titulu ‘Vinska karta godine’ dobiva restoran Pelegrini iz Šibenika, za čiju je vinsku kartu, zajedno sa chefom Rudolfom Štefanom, odgovoran glavni sommelier restorana Branimir Vukušić, piše Jutarnji list.
Također, dodijeljena je i časna nagrada ‘Andrej Barbieri’ za najboljeg mladog chefa u usponu. Pokrenuta u spomen na chefa Barbierija, koji je snažno obilježio modernu hrvatsku gastronomiju, a namijenjena pojedincima od kojih se mnogo očekuje u budućnosti, nagrada je ove sezone otišla u ruke Jakova Ujakovića, mladog chefa koji je desna ruka chefa Rudolfa Štefana i kojeg smataju dobrim duhom Pelegrinijeve kuhinje.
Cijeli tekst pročitajte OVDJE.