Uključite se u svibanjske aktivnosti

U društvenom centru ‘Dinarsko srce’ novi program objedinio ekologiju i zdrav život

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U društvenom centru ‘Dinarsko srce’ od ovog proljeća kreće novi program nazvan ‘Dinara’ koji objedinjuje aktivnosti iz odabranih područja ekologije i zdravog života. Edukativne radionice o ljekovitom bilju započele su u svibnju, a bave se upoznavanjem najpoznatijih biljnih vrsta na dinarskom području i pravilnom načinu njihova sabiranja, primjene i izrade biljnih pripravaka. Radionice planinarenja kreću u lipnju, a za cilj imaju razvijanje svijesti o važnosti zaštite prirode, boravka u prirodi i dobrobiti planinarenja.

Iz KUD-a Dinara pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u prostorijama društvenog centra i saznaju nešto novo o svom kraju ili podijele svoje znanje s ostalim korisnicima.

Projekt Društveni centar Dinarsko srce traje od svibnja 2020. do svibnja 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta je oko milijun i sedamsto tisuća kuna, a sredstva su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i to 15 posto i iz Europskog socijalnog fonda 85 posto u okviru poziva ‘Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice’.

Podsjetimo, od rujna prošle godine KUD Dinara iz Kijeva u društvenom centru Dinarsko srce organizira brojne aktivnosti za stanovnike Kijeva i okolice. Program Tradicijska kultura kijevskog kraja nudi polaznicima aktivnosti iz područja tradicijskog plesa, glazbe, kuhinje, tkanja i starih zanata a u novom ciklusu uključit će i krajobraznu arhitekturu s naglaskom na izradu suhozida. S druge strane, program Poduzetništvo i ruralni razvoj potiče gospodarski razvoj ruralnih područja pa se tako u društvenom centru korisnici mogu informirati o otvaranju OPG-a, obrta ili firme i mogućim izvorima financiranja.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: