Vodičke poklade: Spaljen Jovan Mona Non Stupido

Velikom pokladnom povorkom,  predvođeno Vodičkog glazbom i Pokladnim Senatom,  u kojoj je sudjelovalo dvadesetak školskih i gradskih skupina, te potom spaljivanjem glavnog pokladnika Jovana Mone Non Stupida, optuženog za sve nedaće u proteklog godini, u utorak su završene tradicionalne vodičke pokladne svečanosti. Od pamtivijeka je vodički glavni pokladnik nosio prefiks Jovan, samo bi mu se svake godine dodavalo novo prezime.

POVLAŠTENE MIROVINE

Inače, lajt motiv ovogodišnjih vodičkih poklada bile su saborske povlaštene mirovine, pa je sukladno tome  u liku Jovana ovjekovječen jedan dugogodišnji visoki dužnosnik Hrvatskog sabora, poznat po svom jednodnevnom umirovljenju, a radi ostvarivanja prava na povlaštenu saborsku mirovinu. Pogađate o kome je riječ, a sam izgled Jovana najbolje na tu osobu sugerira.
Inače, već po tradiciji, u čitanju optužnice i oporuke glavnog pokladnika Jovana Mone Non Stupida, prozvane su osobe iz javno-društvenog života grada Vodica. U šaljivom tonu, među ostalim, nisu ostali pošteđeni ni gradonačelnica i saborska zastupnica Branka Juričev-Martinčev, dugogodišnji direktor komunalnog poduzeća „Leć-„ Dragutin Roca, bivši predsjednik Gradskog vijeća Josip Juričev-Pipić i druge osobe koje su obilježili javni i politički život Vodica u proteklom razdoblju.

NAGRAĐENE NAJBOLJE MASKE

U sklopu ovih svečanosti održan je i veliki maskenbal u hotelu Punta, na kojemu se uz bend Luscinia do ranih jutarnjih sati zabavljalo oko 300-tinjak poklada i pokladuša. Pokladni Senat nagradio je, pak, najbolje maske. U kategoriji pojedinačnih nagrađena je Dijana Vodanović za kreaciju boginje Kali. Najbolji pokladni par su vojnik i balerina, Miro Cukrov i Sanja Bareša, dok su za najbolju pokladnu grupu proglašene „Žene mačke“

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.