U Vodicama se otvara pedijatrija

U potpuno obnovljenoj, opremljenoj i osposobljenoj pedijatrijskoj ambulanti koja se nalazi na katu vodičke zdravstvene stanice, uskoro bi, kako se očekuje, s radom trebala otpočeti  dr. spec. Dunja Radetić. Ova mlada pedijatrica vodit će zdravstvenu skrb za vodičke mališane od njihova rođenja do 14. godine života.

ČEKA SE UGOVOR HZZO-A

– S naše strane sve je napravljeno da pedijatrijska služba  u Vodicama započne s radom još prije mjesec dana. Međutim, još se čeka potpisivanje ugovora o financiranju između HZZO-a i našeg Doma zdravlja. Naime, nakon provedenih parlamentarnih izbora i promjene vlasti u državi, došlo je i do kadrovskih promjena na čelu HZZO-a. To je razlog što se odužilo s potpisivanjem tog prijeko potrebnog ugovora. Ipak, prema posljednjim informacijama, ugovor će biti potpisan ovih dana, pa bi pedijatrijska služba u Vodicama trebala biti otvorena od 1. ožujka, jer su svi ostali uvjeti ispunjeni. Zadovoljena je minimalna kvota od 146 prijavljenih mališana, štoviše, već je prijavljeno 200-ak kartona, a zanimanje kod roditelja i dalje postoji, pa će taj broj biti i povećan – kazao nam je Joško Jurić, ravnatelj Doma zdravlja Šibenik.

RADNO VRIJEME AMBULANTE

Inače, ordinacija pedijatrice Dunje Radetić radit će ponedjeljkom, srijedom i petkom u jutarnjoj smjeni od 7,30 do 14 sati, te utorkom i četvrtkom u poslijepodnevnoj smjeni od 13,30 do 20 sati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.