Betinski muzej proslavio osvajanje prestižne nagrade: ‘Sve ovo bilo bi nemoguće bez Betinjana’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Muzej betinske drvene brodogradnje svečano je danas proslavio dobitak Europske muzejske nagrade Silletto koju je prošli tjedan osvojio u Varšavi.

Prestižnu nagradu  u kategoriji rada s lokalnom zajednicom ‘Museums and communities’  Muzej betinske drvene brodogradnje osvojio je u društvu 40 najboljih europskih muzeja, a u svojoj kategoriji protukandidat mu je bio i Muzej vučedolske kulture.

– Ova nagrada je jedno veliko priznanje ne samo našem otoku nego i cijeloj državi. Kad smo počeli s ovom pričom i realizacijom nitko se nije mogao nadati ovome. Sama nominacija je već bila veliko priznanje, a nagrada je samo dokaz da smo uspjeli. Posebno sam sretan što je Muzej i cijeli projekt zaživio sa zajednicom i Betinjanima jer bez njih bi sve ovo bilo nemoguće-  kazao nam je načelnik Općine Tisno Ivan Klarin.

 

betinabetina2betina6 betina8 betina9

 

Podsjetimo, ideja otvaranja takvog muzeja prilično je stara, a od odluke općinske uprave do otvaranja muzeja prošle su samo dvije godine. Kroz to razdoblje otkupljene su dvije stare kuće, koje su povezane u jedinstveni objekt, prikupljen je i restauriran kompletan postav, šibenska kreativna agencija Kocka izradila je i realizirala projekt likovnog postava i muzej je otvoren u ljetu 2015. godine.

betina4

betina5

betina3

muzej


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.