Tada je i ranjeno nekoliko branitelja

U Bićinama u srijedu obilježvanje 30. obljetnice pogibije Janka Pulića i obrane skradinskog zaleđa



Foto: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Obilježavanje 30. obljetnice obrane naselja Bićine i samog grada Skradina, kojom prilikom je poginuo pričuvni policajac Janko Pulić, bit će održana u srijedu kod spomenika Janku Puliću u 17 sati u Bićinama u organizaciji Udruge Specijalne policije ‘Jastrebovi’ , u suradnji sa pripadnicima HV.

Nakon što su prethodnog dana lokalni teroristi, potpomognuti snagama JNA, zauzeli sela Peković kula, Sonković, Gračac i Prukljan, dana 06. listopada 1991. godine oko 18 sati započeli su jaki topnički napad na selo Bićine kojega su Branili pripadnici SJP i HV. Tom prilikom smrtno je stradao Janko Pulić, a nekoliko branitelja je teže i lakše ranjeno.

Ujutro 07. listopada iz pravca sela Prukljan i sela Sonković i Pozderi, počeo je jaki topnički napad kao i tenkovsko-pješački, kojega su branitelji uspjeli odbiti, nanijevši neprijatelju gubitke u ljudstvu i tehnici, i utvrditi linije koje su ostale netaknute do oslobodilačke akcije OLUJA.

– O tom djelu obrane Skradina i Šibenskog kraja se jako malo govori u javnosti, a da nije tada uspješno obranjeno selo Bićine, neprijatelj bi zauzeo Grad Skradin i Dubravice – kazali su organizatori.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.