U modernom i elegantnom boutique hotelu Life s 4 zvjezdice, održano je snimanje prve hrvatske gastro emisije pod nazivom „Croatia’s Finest“, koja će se emitirati putem National Geographic kanala u više od 90 zemalja diljem svijeta.
Glavnu ulogu u emisijii ima slavni britanski masterchef Dhruv Baker, čiji je cilj bio otkriti čari Mediterana te prikazati tradicionalna mjesta i delicije mediteranske kuhinje…
U Hotelu Life autohtona jela u kombinaciji s modernim dizajnom servirana su kao prava umjetnost na tanjuru. Prvo je predstavljena Juha od ježinaca, klasično autohtono jelo za ovo podneblje, koje je s vremenom izgubilo trag te se na ovim prostorima vrlo rijetko pripravlja. Upravo zbog svoje specifičnosti, Hotel Life ju je uvrstio u svoju ponudu te servirao u novom modernom i umjetničkom ruhu. Također, prvi put, kao Brudetservirana je bogata selekcija mora oplemenjena lokalnim Babić vinom s aromatiziranom palentom od lokalnog bilja.
“Brudet je bio nevjerojatno ukusan, veliki komadi morskih plodova meki i svježi, okusi su bili savršeno izbalansirani, to je jelo koje je definitivno za preporučiti I svakako mjesto koje se ne smije zaobići…” – komentirao je Dhruv Baker.
Restoran Life je odlična polazišna točka za sve gurmane i ljubitelje vrhunskih delicija i tradicionalnih namirnica.
„Iako su najbolji recepti najčešće brižno čuvani i skrivani, u a la carte restoranu hotela Life mate mogućnost kušati vrhunske delicije našeg Mediterana te istovremeno pružiti svojem nepcu čisti nepatvoreni gurmanski užitak …Kao poslastica za kraj, nudi se paleta okusa esencijalnih slastica i vinska karta s izvrsnim dalmatinskim vinima iz obližnjih vinograda koja usklađeno prate svako jelo…“ izjavila je Tatjana Cvjetičanin, voditeljica marketinga i prodaje Hotela „Life“. Dhruv Baker nije skrivao oduševljenje pozicijom hotela „Life“ i romantičnim ambijentom restorana s terasom uz vanjski bazen te prekrasnim pogledom na otok Jaz.. koje ostaje u sjećanju zauvijek.
Oduševljen je bio i sam vlasnik hotela Mario Erceg.”Velika mi je čast bila ugostiti tako velikog stručnjaka I jednako tako velikog čovjeka u svoj hotel. Drago mi je što smo uspjeli predstavit te približili spoj naše mediteranske tradicije i moderne umjetnosti na LIFE tanjuru…“ „Ulijeva mi povjerenje i sigurnost u kvalitetu zbog svojih domaćih namirnica iz ekološkog uzgoja te uvijek svježu ribu. To nije samo hrana,to je gurmanski doživljaj te ritual i moć usklađianja različitih užitaka tijela, uma i duše.“ – izjavila gđa. Petra, gošća hotela „Life“.
Cijeli događaj organiziran je s ciljem promoviranja Hrvatske svijetu, kroz prikazivanje gastro ponude zanimljivih lokacija i gradova te prirodnih ljepota Hrvatske.