Više

    PRVA EPIZODA PALA U ROGOZNICI: Gastro emisija ‘Croatia’s finest’ emitirat će se na National Geographicu!

     

    U modernom i elegantnom boutique hotelu Life s 4 zvjezdice, održano je snimanje prve hrvatske gastro emisije pod nazivom „Croatia’s Finest“, koja će se emitirati putem National Geographic kanala u više od 90 zemalja diljem svijeta.

    Glavnu ulogu u emisijii ima slavni britanski masterchef Dhruv Baker, čiji je cilj bio otkriti čari Mediterana te prikazati tradicionalna mjesta i delicije mediteranske kuhinje…

    3a5c2a2b-f268-4c09-bff9-9b7dc9ee1553

     

    U Hotelu Life autohtona jela u kombinaciji s modernim dizajnom servirana su kao prava umjetnost na tanjuru. Prvo je predstavljena Juha od ježinaca, klasično autohtono jelo za ovo podneblje, koje je s vremenom izgubilo trag te se na ovim prostorima vrlo rijetko pripravlja. Upravo zbog svoje specifičnosti, Hotel  Life ju je uvrstio u svoju ponudu te servirao u novom modernom i umjetničkom ruhu. Također, prvi put, kao Brudetservirana je bogata selekcija mora oplemenjena lokalnim Babić vinom s aromatiziranom palentom od lokalnog bilja.

    “Brudet je bio nevjerojatno ukusan, veliki komadi morskih plodova meki i svježi, okusi su bili savršeno izbalansirani, to je jelo koje je definitivno za preporučiti I svakako mjesto koje se ne smije zaobići…” – komentirao je Dhruv Baker.

    eedbe3c4-bdeb-4dfe-8236-a3ee632799c8

     

    Restoran Life je odlična polazišna točka za sve gurmane i ljubitelje vrhunskih delicija i tradicionalnih namirnica.

    „Iako su najbolji recepti najčešće brižno čuvani i skrivani, u a la carte restoranu hotela Life mate mogućnost kušati vrhunske delicije našeg Mediterana te istovremeno pružiti svojem nepcu čisti nepatvoreni gurmanski užitak …Kao poslastica za kraj, nudi se paleta okusa esencijalnih slastica i vinska karta s izvrsnim dalmatinskim vinima iz obližnjih vinograda koja usklađeno prate svako jelo…“ izjavila je Tatjana Cvjetičanin, voditeljica marketinga i prodaje Hotela „Life“. Dhruv Baker nije skrivao oduševljenje pozicijom hotela „Life“ i romantičnim ambijentom restorana s terasom uz vanjski bazen te prekrasnim pogledom na otok Jaz.. koje ostaje u sjećanju zauvijek.

     

    Oduševljen je bio i sam vlasnik hotela Mario Erceg.”Velika mi je čast bila ugostiti tako velikog stručnjaka I jednako tako velikog čovjeka u svoj hotel. Drago mi je što smo uspjeli predstavit te približili spoj naše mediteranske tradicije i moderne umjetnosti na LIFE tanjuru…“ „Ulijeva mi povjerenje i sigurnost u kvalitetu zbog svojih domaćih namirnica iz ekološkog uzgoja te uvijek svježu ribu. To nije samo hrana,to je gurmanski doživljaj te ritual i moć usklađianja različitih užitaka tijela, uma i duše.“ – izjavila gđa. Petra, gošća hotela „Life“.

    c60830f8-4cd5-41f9-92f4-37948058a488

    Cijeli događaj organiziran je s ciljem promoviranja Hrvatske svijetu, kroz prikazivanje gastro ponude zanimljivih lokacija i gradova te prirodnih ljepota Hrvatske.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Županijska TZ u suradnji s lokalnima revitalizira tradiciju...

    Marendu, kao tradicionalan dalmatinski kuhani obrok, koji je omogućavao nastavak, uglavnom napornog, radnog dana težaka, maranguna, radnika ali i svih uzrasta dalmatinskog puka, Turistička...

    Slivno bez vode u srijedu, 24. travnja do...

    Zbog radova na cjevovodu u srijedu, 24. travnja od 8 do 12 sati vode neće imati mještani zaseoka Slivno.

    Pritvoren muškarac (65) koji je u Šibeniku, spaljujući...

    U Policijskoj postaji Šibenik je provedeno kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom osumnjičenim za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Kriminalističkim istraživanjem...

    U petak, 26. travnja bez struje zapadni dio...

    Zbog nepovoljnih vremenskih prilika za danas planirani radovi odgađaju se za petak, 26. travnja od 9 do 12 sati te će bez električne energije...

    NAJNOVIJE

    Županijska TZ u suradnji s lokalnima revitalizira tradiciju pripreme marende

    Marendu, kao tradicionalan dalmatinski kuhani obrok, koji je omogućavao nastavak, uglavnom napornog, radnog dana težaka, maranguna, radnika ali i svih uzrasta dalmatinskog puka, Turistička...

    Slivno bez vode u srijedu, 24. travnja do 12 sati

    Zbog radova na cjevovodu u srijedu, 24. travnja od 8 do 12 sati vode neće imati mještani zaseoka Slivno.

    Pritvoren muškarac (65) koji je u Šibeniku, spaljujući otpadnu građu, izazvao požar na brodu i autu

    U Policijskoj postaji Šibenik je provedeno kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom osumnjičenim za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Kriminalističkim istraživanjem...

    U petak, 26. travnja bez struje zapadni dio županije

    Zbog nepovoljnih vremenskih prilika za danas planirani radovi odgađaju se za petak, 26. travnja od 9 do 12 sati te će bez električne energije...