Rogoznica: Općina postaje vlasnikom zemljišta vojarne Kruščica!

Upravni odjel za prostorno uređenje i građenje Šibensko-kninske županije dao je suglasnost na Urbanistički plan uređenja poslovne zone Kruščica, a potreban potpis na izdanu suglasnost stavio je i župan Goran Pauk. Sukladno tome, proteklog je tjedna održana izvanredna sjednica Općinskog vijeća Rogoznica na kojoj je usvojen ovaj dokument od izuzetne važnosti za daljnji razvoj ove najistočnije općine šibensko-kninske županije.

ZAHTJEV SREDIŠNJEM UREDU DRŽAVNE IMOVINE

– Eto, napokon imamo urbanistički plan uređenja poslovne zone Kruščica. Nakon njegova donošenja, odmah smo uputili zahtjev prema Središnjem uredu za upravljanje državnom imovinom, a radi ustupanja našoj općini u trajno vlasništvo zemljišta nekadašnjeg  vojnog kompleksa Krušćica. Radi  se tek o formalno-pravnom postupku uknjižbe općine na taj teren. Inače, riječ je o šest hektara atraktivnog zemljišta, koje je, prema donesenom urbanističkom planu, dio ove naše poslovne zone Kruščica.  – kaže Sandra Jakelić, načelnica općine Rogoznica, napominjući kako će se odmah nakon prijenosa vlasništva, krenuti i sa raspisivanjem natječaja za dodjelu parcela investitorima.

VELIKI INTERES INVESTITORA

Za podsjetnik je da se Poslovna zona Krušćica prostire na ukupno 15 hektara zemljišta. Pored zemljišta bivše vojarne, ostale parcele su u privatnom vlasništvu. Planom je određena detaljna namjena površina unutar tri prostorne cjeline. Prva je namjenjena za trgovačku djelatnost, druga za zanatsko-obrtničke pogone, a treća za servisnu djelatnost. Uz ove osnovne sadržaje, u zoni će se moći smjestiti i oni prateće namjene, poput administrativno-upravnih, ugostiteljskih i sličnih. I prije donošenja urbanističkog plana, za ovu poslovnu zonu vladalo je veliki zanimanje. Za otvaranje trgovačkih centara  interes su iskazali Konzum, Djelo, Plodine, Studenac. Svoje poslovne prostore želi otvoriti nekoliko auto-kuća, a pogone brojni zanatsko-servisni obrtnici.
– Velika prednost ove naše poslovne zone je da već postoji gotovo sva potrebita infrastruktura, pa nam predstoje tek manji zahvati na uređenju prilazne ceste. Ako sve bude teći po planu, očekujem da poslovna zona bude stavljena u funkciju  do kraja ove godine, čime će biti otvoreno stotinjak novih radnih mjesta, a to donosi i bolje punjenje općinskog proračuna – zaključila je rogoznička načelnica Sandra Jakelić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.