Olujna bura u Skradinu ruši crjepove na kućama

Komunalni djelatnici na skradinskom području bore se s olujnim udarima bure koji na prometnice ponovno nanose snijeg. Kako nam je kazala direktorica skradinskih komunalaca, Anita Banić svi radnici su na terenu, a angažirani su i privatni strojevi ne bi li se još jednom očistio snijeg s prometnica.

TVRDOGLAVA GOSPOĐA

Bura stvara i dodatne probleme u samom centru grada budući da ruši crjepove s kuća zbog čega su blokirani pojedini putovi u Skradinu.

– Apeliramo na građane da ne izlaze izvan domova ako ne trebaju. Na jednoj smo ulici čak postavili konop kako ne bi ljudi prolazili, a svojim sam očima svjedočila da ga je jedna gospođa preskočila i prošetala se ulicom, iako bi je crjepovi mogli ozlijediti – kazala nam je Banić.

Od jutra bez struje su i pojedina sela u skradinskom zaleđu, no iz HEP-a javljaju kako će kvarove ubrzo sanirati.

ODSJEKLI STOLJETNU MURVU

Olujna bura presudila je i stoljetnoj murvi na ulazu u zgradu Nacionalnog parka Krka. Naime, skradinski komunalci istu su morali ispiliti kako stablo ne bi ozlijedilo prolaznike i obližnju imovinu.

– Murva se počela naginjati pa su je komunalci morali odsjeći. Skradin je, nažalost, ostao bez još jedne murve – veli djelatnica NP Krka Doris Banić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.