Slučajevi lokalne transmisije

Pogoršanje epidemiološke situacije u Murteru, dječji vrtić prestao s radom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Dječji vrtić ‘Pčelica’ u Murteru prestao je s radom zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području cijele Općine, a načelnik Toni Turčinov na Facebooku je najavio i prestanak nastave u Osnovnoj školi Murterski škoji.

– Pogoršanje epidemiološke situacije se manifestira se i kroz slučajeve lokalne transmisije virusa Covid-19 unutar lokalne zajednice, bez da je utjecaj došao s trećih strana, odnosno osoba koje su privremeno u našem mjestu. Sve to ukazuje na evidentno ignoriranje novih mjera HZJZ i apele koje lokalno paralelno iznosimo, čim izravno činimo ugrozu zdravlja starijih stanovnika, kroničnih bolesnika i svih ostalih osoba koje su u rizičnim skupinama.  Molim vas da ne ignorirate situaciju, misleći da niste podložni baš vi ili vaši bližnji možete postati dio statistike novooboljelih u Murteru i Hrvatskoj – poručio je Turčinov.

Apelirao je na sve mještane da poštuju mjere kako bi izbjegli nagli rast broja zaraženih, posebno one koje se odnose na zabranu okupljanja po kućama, odgovorno ponašanje na radnom mjestu, nosite maske i zadržavajte se što manje u trgovinama i ostalim zatvorenim prostorima, pri tom pazeći na propisan razmak i broj dozvoljenih osoba u trgovini.

Također, moli mještane koji primijete kršenje mjera HZJZ ili nepravilnosti u provođenju istih da se obrate Civilnom stožeru Općine.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: