500 tiskanih primjeraka

Održivi razvoj kao temelj obrazovanja: Udruga Argonauta izdala priručnik ‘Plava eko patrola’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta izdala je priručnik za provedbu izvannastavnog edukacijskog programa za održivi razvoj ‘Plava eko patrola’ koji je rezultat provedbe programa u sedam škola Šibensko-kninske županije, a realizirane u partnerstvu s Općinom Murter-Kornati, OŠ Murterski škoji  i LAG ‘More 249’.

– Sva zapažanja voditelja, njihov osvrt na pojedine aktivnosti i evaluacija su bilježeni kako bi se usavršili elementi aktivnosti, ostvarili zadani ciljevi i osigurala kvaliteta te kako bi sam priručnik služio što većem broju budućih korisnika. Kao takav, priručnik je spreman za korištenje i podršku u realizaciji izvannastavnog edukacijskog programa za održivi razvoj i u ostalim lokalnim zajednicama – kazali su iz Udruge Argonauta.

Inače, priručnik detaljno opisuje 8 modula  -Koliko jako gazimo svoj planet?, Obnovljivi izvori energije, Hrana i održivost, eRRRRRRRiziraj se!, Zeleni bingo, Zajedno za čišći okoliš, Zar je more kiselo? I Putujuća izložba ‘Život jadranskih dubina’ koji neformalnim metodama kroz različite teme proučavaju koncept održivosti i daju primjere za djelovanje po principima održivog razvoja, a naglasak je na djeci kao glavnih inicijatora promjena.

Priručnik Plave Eko-patrole namijenjen je svima koji su zainteresirani za održivi razvoj i neformalne metode učenja te svima koji žele oformiti grupu djece-patrolaša i provoditi aktivnosti Plave Eko-patrole u svojoj lokalnoj zajednici, a 500 tiskanih primjera bit će poslano na adrese osnovnih škola, ekoloških organizacija, lokalnih samouprava na priobalju i otocima.

Sve novosti o projektu  možete pratiti na web stranici i Facebook-u Plave Eko-patrole, a priručnik možete preuzeti ovdje.

Podsjetimo, Projekt Plava Eko-patrola započeo je 1. lipnja 2019. te traje 22 mjeseca, a sufinanciran je kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje u iznosu od 1.152.000,00 kuna, dok je njegova ukupna vrijednost 1.280.000,00 kuna.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.