Kroz projekt Instituta za razvoj i inovativnost mladih

Murterska osnovna škola dobit će podvodnog robota za istraživanje podmorja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Početkom listopada Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) smo otvorio je prijave za sve zainteresirane ustanove u Hrvatskoj, koje rade s djecom, za sudjelovanje u novom projektu ‘Građanska znanost – mjerenje i promatranje mora’, a između 200 osnovnih i srednjih škola, vrtića, udruga, knjižnica i drugih izabrano je njih 16 među kojima je i Osnovna škola ‘Murterski škoji’, javlja Murternews.

Institut će donirati murterskoj školi podvodnog robota u ovom donacijskom ciklusu, a nakon dodjele i edukacije o korištenju mentori će učiti djecu kako mjeriti temperaturu mora, snimati podmorje, uzimati uzorke s morskog dna i istražiti druge zanimljive aspekte hrvatskog podmorja.

FOTO IRIM

Tako će djeca, koristeći podvodne robote s mogućnošću dubokog zarona, HD snimanjem i robotskom rukom, istraživati svoje morsko obalno okruženje te vršiti zapažanja i bilježiti promjene kroz vrijeme.

 – Osim što se djeca uključuju u prikupljanje vrijednih podataka kod njih se kroz ovakvo uključivanje gradi i osjećaj odgovornosti prema moru te se stvara generacija budućih građana koji su svjesni važnosti očuvanja i kvalitetnog upravljanja morskim okolišem za vlastite obalne zajednice kao i za šire društvo – poručili su iz IRIM-a.

Inače, ovaj IRIM-ov projekt je u partnerstvu s Europskim centrom Wergeland (EWC) iz Norveške, WWF Adria i HGSS-om, uz financijsku potporu i Mate Rimca.

Više pogledajte ovdje.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.