Odluka gradskog Stožera civilne zaštite

U Kninu zatvaraju noćni klub i odgađaju koncerte: ‘Nije nam cilj zaustavljati gospodarstvo, ali u pitanju je zdravlje građana’

Ilustracija/Arhiva

Stožer civilne zaštite grada Knina donio je danas odluku o zabrani rada noćnog kluba i održavanja koncerata, i to nakon što je jučer objavljeno kako je pjevač koji je proteklog vikenda održao koncert u tamošnjem noćnom klubu zaražen koronavirusom.

Prema posljednjim informacijama, 17 osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženim pjevačem nalazi se u samoizolaciji, a načelnik kninskog Stožera civilne zaštite Marijo Ćaćić opovrgnuo je medijske napise kako je u klubu bilo 600 ljudi. Ćaćić tvrdi kako ih je bilo manje od 200.

– Dakle odluka se ne odnosi na caffe barove, nego samo na taj jedan noćni klub. Maloprije je odluka donesena na elektronskoj sjednici, donesena je na sljedećih 15 dana, a u slučaju popravljanja epidemiološke slike može se povući i ranije. Nije nam cilj zaustavljati gospodarstvo, ali ovo je odluka koja se tiče zdravlja svih građana i bili smo primorani donijeti je – kazao nam je Ćaćić.

Inače, na kninskom području u samoizolaciji je ukupno 20 ljudi, među njima troje koji su došli iz Bosne i Hercegovine, a za koje je Nacionalni stožer civilne zaštite donio odluku kako moraju ići u samoizolaciju nakon dolaska u Hrvatsku. Zbog opasnosti od širenja koronavirusa, odgođen je 12. GRR Fest i koncert Joška Čaglja Jole.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.