FOTO: Mladi Austrijanac pobjednik Trke tovarov u Tisnom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nico Pointer, 14-godišnji Austrijanac iz Linza na magarcu Ezelu, pobjednik je 7. izdanja turističko-sportsko-zabavnog spektakla ‘Međunarodne trke tovarov’,  održane pred desetak tisuća ljudi na središnjem Trgu Rudina u Tisnome. Tako je u konkurenciji jahača iz 14 država, ovaj mladi Austrijanac koji s roditeljima ljetuje u Tisnome posljednjih sedam godina, svojoj zemlji donio titulu neslužbenog svjetskog prvaka magarećih utrka.

Do drugog mjesta dojahao je Nizozemac Joep na magarcu Firu, a brončana medalja otišla je u BIH, koju je predstavljao Miroslav Križanović na tovaru Vatra. Inače, nakon kvalifikacijskih utrka veliko finale još su izborile Slovačka, i Australija i Brazil – branitelj lanjskog naslova pobjednika, koji je ovom prigodom ostao bez postolja. Na utrkama još su sudjelovali jahači iz Njemačke, SAD-a, Bangladeša, Makedonije, Slovenije, Belgije, Engleske i Hrvatske.

Na utrci redom su sudjelovali domaći tovari iz Tisnoga, koji su za ovo nadaleko poznato natjecanje uzeli državljanstvo i dobili putovnice 13 europskih i svjetskih država. Hoće li nakon što je natjecanje završeno, zatražiti natrag svoje hrvatsko državljanstvo ili će sa svojim jahačima ‘trbuhom za mrkvom’ otići u njihove države, ostala je nepoznanica.


Pratite nas i na društvenim mrežama: